Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Juniorlejonens match ställs in – nu är också en tjeckisk spelare smittad

Uppdaterad 29.12.2021 19:51.
Spelarna på isen lyssnar till nationalsången efter att matchen avslutats.
Bild: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Onsdagens JVM-match mellan Finland och Tjeckien blir inte av. En spelare i det tjeckiska laget har testat positivt och Juniorlejonen tilldöms segern med 1–0.

Det var i går som det stod klart att coronaviruset hittat in i JVM-bubblan. Två spelare i det amerikanska laget hade testat positivt och tisdagens match mot Schweiz inhiberades.

Schweiz dömdes till en 1–0-seger. Nu står det klart att också Finland kommer att tilldömas en likadan seger.

Detta efter att en tjeckisk spelare gett ett positivt coronatest. Tjeckien skulle ha mött Finland klockan 21 på onsdagskvällen, men matchen ställs nu in.

Ishockeyförbundet bekräftade saken på Twitter. Den tjeckiska walkovern betyder att Finland får segern med siffrorna 1–0.

Än så länge är det också oklart om nattens match mellan USA och Sverige blir av. TSN rapporterar att inga ytterligare fall ska ha upptäckts i den amerikanska truppen då hela laget testades.

Enligt samma källa har duon, en målvakt och en anfallare, som smittades nu gett ett andra positivt testsvar. Därmed är dessa två spelare ute ur turneringen.

– Vi har inte hört något nytt om vår match mot USA och fortsätter förbereda oss som om den ska spelas, säger Linus Hugosson, pressansvarig på Svenska Ishockeyförbundet, till SVT.

IIHF meddelar i samband med nyheten om det tjeckiska coronafallet att JVM-domarna från och med nu ska ha munskydd på sig i rinken.