Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kan JVM spelas på sommaren? Hockeyförbundets ordförande: "Jag är inte särskilt hoppfull, först måste IIHF ta reda på vad spelarna tycker"

Från 2021
Harri Nummela var på plats under EHT-turneringen i Helsingfors i november.
Bildtext Harri Nummela har varit ordförande för hockeyförbundet i sex år.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

Junior-VM i ishockey tog slut innan gruppspelet ens hunnit halvvägs på grund av att corona påträffats i många lag. Efter att beslutet fattades har det spekulerats i om turneringen kunde spelas senare.

Harri Nummela, som är ordförande för Finlands ishockeyförbund, är skeptisk då han får frågan om det kan bli ett JVM senare under säsongen.

– På sommaren har spelarna förpliktelser till klubblagen och förbereder sig inför den kommande säsongen. Det är inte helt lätt att hitta en ersättande tidpunkt. Jag är inte särskilt hoppfull, men tror att sommaren är det enda alternativet, säger Nummela till Yle Urheilu.

– Vad spelarna tycker är avgörande. Vill de spela mitt i sommaren, eller förbereda sig inför säsongen? Det måste IIHF först ta reda på.

"Det var inte lika strikt i år"

Nummela anser att arrangemangen inte höll måttet.

– Förra året gav spelarna feedback till IIHF där de tyckte att bubbelarrangemangen var för strikta. Det var inte lika strikt i år. Det är givet att arrangemangen inte fungerade nu.

Damernas U18-VM ställdes nyligen in men också där har det flaggats för att den i stället kunde skjutas upp. Nummela säger att det är lättare att hitta ett nytt datum för U18-VM än JVM.

– Ju närmare säsongsstarten vi kommer, desto svårare blir det att hitta en tidpunkt. Dam-VM spelas i Danmark i slutet av augusti. Flickorna kan inte spela då.

Diskussion om artikeln