Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Industrifackets strejk skulle slå hårt och bland annat flytta produktion utomlands - Sibbodirektör: “Det här är fatalt för hela den finska industrin”

Jerker Hartwall i fabriksmiljö
Bildtext K. Hartwalls vd Jerker Hartwall säger att en eventuell strejk ännu mer aktualiserar och motiverar frågan om en flytt av produktion utomlands - och inte enbart tillfälligt.

Om Industriffacket går i strejk påverkas både produktion och arbetsplatser i hela landet. Vid företaget K. Hartwall i Sibbo samlades ledningsgruppen på nyårsaftonen för att fundera över hur man ska tackla en strejk.

Företag i Östnyland som skulle drabbas av Industrifackets eventuella strejk är bland andra ABB, Ensto och Viessman i Borgå, Loval i Lovisa och K. Hartwall i Sibbo.

Industrifacket gav på torsdag (30.12) en strejkvarning åt Teknologiindustrins arbetsgivare.

Dessutom utlyste förbundet övertidsförbud för sina arbetstagare.

Strejken inleds den 14 januari och pågår fram till den 23 januari om parterna inte före det når ett förhandlingsresultat.

Orsaken till konflikten gäller löneförhöjningar.

Industrifackets ordförande Riku Aalto säger att arbetstagarna måste få sin del av tillväxten och det gemensamma goda.

Normal produktion omöjlig vid strejk

Vid företaget K. Hartwall i Sibbo - ett företag som tillverkar transport- och shoppingvagnar och andra metallprodukter för bland annat livsmedelsaffärer - är huvudförtroendeman Tuomas Jakovesi av samma åsikt.

– Jag är minsann av samma åsikt. Länge har det nu gått till så, att konsumentpriserna har stigit i snabbare takt än de allmänna löneförhöjningarna, säger Jakovesi.

Om förhandlingarna inte leder till resultat, skulle det på företaget K. Hartwall innebära att 70-talet arbetstagare skulle gå i strejk.

– Det skulle nog innebära en betydande belastning för de 20 – 30 arbetstagare som skulle vara kvar på jobb. Det handlar om arbete i tre skift, så normal produktion skulle vi inte kunna uppnå, säger Jakovesi.

Huvudförtroendman Tuomas Jakovesi hoppas att man före strejken bryter ut, skulle nå förståelse och kunna nå ett avtal.

– Det är inte trevligt så här inför ett nytt år att vi pressades in ett dylikt läge. Å andra sidan var det heller ingen överraskning, säger Jakovesi.

Företaget K. Hartwalls fabriksfasad
Bildtext K. Hartwall har produktionsanläggningar i Sibboviken i södra Sibbo.

Inte stora lokala motsättningar

Vid K. Hartwall återkommer personalen vid produktionen från sina semestrar den 10 januari. Då är det en vecka till strejkstart.

Tuomas Jakovesi hoppas att man ska nå en lösning före det.

– Det hoppas jag, och om det trots allt blir strejk, så hoppas jag att det blir en kort strejk.

Under mellandagarna och personalens semester har företaget passat på att utföra service på produktionslinjerna. Efter det ska produktionen snurra för fullt igen.

– Tanken är att produktionen i treskift fortsätter från och med den 10 januari. Strejken skulle i praktiken innebära en förlängning av produktionsstoppet, vilket skulle vara olyckligt säger personalchef Nina Mellin.

Enligt Mellin har arbetsgivaren och arbetstagarna vid K. Hartwall haft en bra dialog och ett gott samarbete.

– Jag ser inga stora motsättningar lokalt, men jag upplever att man inledde de stora förhandlingarna på förbundsnivå för sent, säger Mellin.

Fabriksvy från K. Hartwall i Sibbo
Bildtext K. Hartwall tillverkar bland annat transport- och köpvagnar för livsmedelsaffärer.

Konflikter i Finland förödande för internationell marknad

På nyårsaftonen möttes ledningsgruppen vid K. Hartwall för att bland annat fundera över hur en eventuell strejk skulle påverka produktionen och hur man kan förbereda sig.

– Det här är fatalt för hela den finska industrin. Vi har vår marknad ute i världen och klarar inte av dylika fajter på hemmaplan, säger K. Hartwalls vd Jerker Hartwall.

Som bäst funderar man inom bolaget på vilken den inhemska fabrikens framtida roll är.

– Vi har försökt hålla i med händer och tänder, men det här strejkvarslet gör ju inte att det blir lättare att fatta beslut i den frågan, säger Hartwall.

Enligt Hartwall har bolaget en kunnig och trevlig personal och samarbetet fungerar fint.

– Faktum är i alla fall att kostnaderna bör vara på rätt nivå. Det är dylika konflikter som tyvärr bidrar till att företagare börjar kasta blickar över landsgränsen och det är tråkigt, säger Hartwall.

Företaget har redan nu produktion utomlands.

– Det vi nu funderar på är vilka processer vi kan flytta till våra enheter i Europa i fall av strejk. Om man flyttar bort någonting tillfälligt, så finns det en risk att den produktionen inte återvänder. Min analys är alltså kort och gott, att det här läget inte är bra, säger Jerker Hartwall.