Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Se Janne Kuokkanens nyårsraket i Devils seger – Aleksandr Ovetjkin skrev historia med fullträff i powerplay: "Ger man honom ett läge så sätter han in pucken"

Uppdaterad 01.01.2022 08:09.
Janne Kuokkaselta komea lämärimaali NHL:ssä - Spela upp på Arenan

Janne Kuokkanens femte mål för säsongen gick verkligen inte av för hackor. I den sista perioden mot Edmonton pricksköt finländaren in pucken i krysset.

New Jersey Devils avslutade 2021 med att möta Edmonton Oilers på hemmaplan. Devils tvingades klara sig utan tränaren Lindy Ruff som smittats av coronaviruset och i stället var det Alain Nasreddine som fick ta över ansvaret i båset.

Årets sista match blev svängig tillställning. Lagen turades om med målskyttet men till slut stod Devils som segrare med 6–5 efter förlängning. Jack Hughes blev matchvinnare då hans skott först gick mellan benen på Connor McDavid och sedan hittade pucken in bakom Mike Smith.

– Jag försöker skjuta mer och då kommer också målen. Vi hade en del problem före jul men i de två matcherna efter pausen har vi gjort det ganska så bra. Det gäller bara att fortsätta och försöka klättra i tabellen, säger Hughes efter segern.

Smith var inte helt lyckad i sitt ingripande och får kanske ta målet på sitt konto trots att han skymdes av McDavid. Men när Janne Kuokkanen gjorde 4–3 för Devils i den tredje perioden var Smith chanslös.

Kuokkanen avfyrade en nyårsraket som är värd att titta på flera gånger. Finländaren fick pucken en bit in i offensiv zon och sköt in pucken i krysset. Målet var Kuokkanens femte den här säsongen och definitivt det snyggaste.

Efter finländarens balja tappade New Jersey sin ledning. Gästerna vände till 5–4 efter två mål på en dryg minut. Edmonton såg också ut att gå mot seger men Jegor Sjarangovitj kvitterade med 32 sekunder kvar att spela av matchen.

– Det var mycket fram och tillbaka i den här matchen. Vi startade bra men drog på oss en utvisning och så tog de ledningen. Sedan kvitterade vi och de gjorde mål igen, och så vidare, säger Oilers tränare Dave Tippett.

Ovetjkin historisk

Aleksandr Ovetjkin är nu den spelare som gjort flest mål i powerplay genom tiderna. Washingtons superstjärna gjorde sitt 275:e mål i nattens seger över Detroit.

Som vanligt var det ett direktskott som gav den historiska fullträffen och pucken hann precis passera mållinjen innan Detroit blev fulltaliga.

– Det var ett fint ögonblick för mig, laget, fansen och även för matchen. Nu är det över och vi går vidare, säger Ovetjkin.

Ovetjkin gjorde historiskt mål - Spela upp på Arenan

Ovetjkin delade tidigare rekordet med Dave Andreychuk. Närmast bakom på listan finns spelare som Brett Hull, Teemu Selänne och Luc Robitaille.

– Det är många stora spelare på den listan så visst är det fint att vara etta, säger Ovetjkin.

Målet kom då tre minuter återstod att spela av matchen och betydde 2–1 för Washington. Ovetjkin fastställde även slutresultatet till 3–1 tom kasse och han har nu gjort sammanlagt 754 mål i NHL.

– Ger man honom ett läge så sätter han in pucken. Det är därför han är en av de största målskyttarna genom tiderna, säger Detroits back Marc Staal.

Resultat:

New Jersey – Edmonton 6–5 efter förlängning
NJD: Janne Kuokkanen 1+0, +1, 15.32
EDM: Jesse Puljujärvi 0+0, -1, 20.52

Vegas – Anaheim 3–1

Tampa Bay – New York Rangers 3–4 efter straffar
NYR: Kaapo Kakko 0+0, -1, 17.21

Detroit – Washington 1–3

Bildkälla: Viaplay