Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mjällby råkade gå ut med avslöjande om Carljohan Erikssons framtid – succémålvakten är nära en ny klubb

Carljohan Eriksson under en fotbollsträning 2021.
Bildtext Carljohan Eriksson har en drömsäsong bakom sig.
Bild: Yle/Mats Ahlnäs

Efter kanonsäsongen i Mjällby väntar nya utmaningar för Carljohan Eriksson. Det står klart efter att klubben slagit fast sin målvaktsuppsättning för nästa säsong.

"Saku" Eriksson har ett kanonår för lilla Mjällby bakom sig.

Den finländske landslagskeepern höll nollan i 13 av de 20 allsvenska matcher han spelade och var till och med nära att slå rekordet för längsta sviten utan insläppt mål i ligan. I december valdes Eriksson till årets målvakt i serien.

Finlandssvenskens kontrakt med klubben gällde för fjolåret och han väntas nu ta nästa steg i karriären. Det råkade också Mjällby bekräfta tidigare i veckan.

Blekingelaget gick nämligen ut med att AIK-lånet Samuel Brolin, som fick se sig petad av Eriksson, fortsätter i klubben. Hans kollegor kommer att utgöras av Noel Törnqvist och en målvakt från de egna leden.

26-årige Eriksson sa till Fotbollskanalen att han förvånades av Mjällbys sätt att gå ut med infon.

– De har kanske lite mer info ute än vi kommit överens om, men sådant kan hända. Inget är klart ännu, men nu har Mjällby grävt den här gropen av misstag. Jag tycker faktiskt det är småroligt, även om jag inte önskade att det skulle hända.

En ny klubbadress är på gång. Om det handlar om Allsvenskan eller något annat ville han inte ta ställning till.

– Jag är nära en klubb, men det är inget som är klart ännu. Så länge det inte är klart vill jag inte gå ut med namn eller ort. Förhoppningsvis dröjer det inte så hemskt långt in i januari.