Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Far och son gjorde mål i Akilles storseger – Jari Hyttinen: "Något man minns resten av livet"

Uppdaterad 02.01.2022 22:54.
Akilles bandytränare Jari Hyttinen är iklädd Akillesmössa och ropar instruktioner åt sina spelare.
Bildtext Jari Hyttinen fungerar som chefstränare för Akilles.
Bild: Sebastian Backman / Yle

Både cheftränaren Jari Hyttinen och hans son Jonathan fanns i målprotokollet då Akilles mosade WP-35 i Bandyligan. Visst är det fint, konstaterar pappa Jari.

Borgåklubben Akilles började säsongen brutalt bra. Men saldot för fjolårets tre sista matcher blev bara en seger och två kryss.

Hemma mot jumbolaget WP-35 kom en väntad, och skön, storseger på söndagen. Precis som i bortamatchen i höstas var Akilles bättre med hela 15–0.

Det anmärkningsvärda med matchen var att både Jari Hyttinen, 45, och sonen Jonathan, 16, nätade för Akilles. Jari stod för lagets sista mål, medan Jonathan svarade för 7–0.

Båda noterades dessutom för varsin assist.

– Visst är det här fint. Det är inte helt normalt att far och son gör mål i en högstaligamatch i en bollsport. Åtminstone efter matchen är det roligt, något man kommer minnas resten av livet, säger Jari Hyttinen till Yle Urheilu.

Gjorde mål för 30:e året i rad

Hyttinen lade egentligen av efter säsongen 2015/16 och fungerar numera som tränare för Akilles. Ett tränarskap som lett till två raka ligatitlar för Akilles och dubbla utnämnanden till årets tränare för Hyttinen.

Då och då hoppar han ändå in på planen.

– Ibland måste spelarna vila. Jag har hållit igång för att vara redo ifall vi drabbas av en förkylningsvåg eller stora skadeproblem. I sådana fall kunde jag också kunna axla en större roll, förklarar Hyttinen, som spelar mellan tre och sex matcher per säsong.

Det här var 30:e året i rad som Hyttinen gjorde mål i en högstaliga i Finland eller Sverige.

– Jag deltar i princip en gång i veckan i bandyträningarna, då vi spelar en längre stund. Det blir så lite av den riktiga grenträningen, så det är inte så lätt att spela i den här åldern.

Bandyligan

Akilles–WP 35 15–0 (5–0)

OLS–HIFK 6–6 (3–2)

JPS–Botnia 6–0 (3–0)

Kampparit–Veiterä 2–4 (2–1)