Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Drömdebuten: Kasper Björkqvist nätade i sin första NHL-period – se målet

Uppdaterad 02.01.2022 22:53.
Kasper Björqvist nätade direkt i debuten - Spela upp på Arenan

Kasper Björkqvist fick göra en efterlängtad debut för Pittsburgh Penguins på söndagen. 24-åringen tackade för förtroendet genom att näta i sin första NHL-match.

Esbosonen Björkqvist var aktuell för NHL-debut redan i oktober då han blev uppkallad från farmarlaget. Anfallaren har också hunnit missa en månad av säsongen på grund av skada och covid-19.

Före årsskiftet blev Björkqvist placerad i Pittsburghs "taxi squad" och på söndagskvällen finsk tid var det dags för debut hemma mot San Jose.

Finlandssvensken tog plats i lagets fjärdefemma och fick vara med om en ordentlig urladdning i den första perioden. Hans Penguins ledde med 4–0 redan efter drygt sex minuter.

Björkqvist skulle också delta i utklassningen i öppningsperioden. Drömdebuten var ett faktum då det var han som tryckte in 5–1 från närhåll vid 16.29.

Efter att ha lett med hela 6–1 efter 20 minuter verkade matchen avgjord till Pittsburghs fördel. Gästerna ryckte upp sig i den tredje perioden, men Penguins höll undan och vann med 8–5.

Hemmalagets Evan Rodrigues och Bryan Rust stod för varsitt hattrick. Ytterforwarden Björkqvist fick spela i knappt nio minuter och sköt sammanlagt tre skott.

Säsongens andra mål för Haula

Bostons Erik Haula hittade i sin tur rätt för andra gången den här säsongen. Efter 27 matcher för nya klubben står finländaren på 2+4.

Det var i andra perioden som andrecentern transporterade upp pucken från egen zon längs med vänsterflanken. 30-åringen avslutade med ett giftigt handledsskott som betydde 2–1 mot Detroit.

Bortalaget Bruins drog ifrån i den tredje perioden och vann med 5–1.

Erik Haula gjorde sitt andra mål för säsongen - Spela upp på Arenan

New York Rangers slog regerande mästarna Tampa Bay med klara 4–0. Svensken Mika Zibanejad gjorde hattrick, hans kedjekamrat Kaapo Kakko noterades inte för några poäng.

NHL

NY Rangers–Tampa Bay 4–0

NYR: Kaapo Kakko 0+0, +1, 17.09

Detroit–Boston 1–5

BOS: Erik Haula 1+0, +/-0, 12.51

Pittsburgh–San Jose 8–5

PIT: Kasper Björkqvist 1+0, +1, 8.54

Videokälla: Viaplay