Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

USA: Republikanen Marjorie Taylor Greenes privata Twitterkonto stängs ner efter ständig spridning av coronadesinformation

Från 2022
Den omstridda republikanen Marjorie Taylor Greene brukar bära munskydd med budskap på i representanthuset. Så också på torsdagen då det stod "Free Speech", det vill säga "yttrandefrihet" på hennes munskydd.
Bildtext Marjorie Taylor Greene har flitigt spridit konspirationsteorier på Twitter.
Bild: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Den republikanska politikern Marjorie Taylor Greene har permanent stängts av från Twitter efter upprepad spridning av desinformation om covid-19. Det här rapporterar flera amerikanska medier.

Förbudet gäller Taylor Greenes privata Twitterkonto med över 465 000 följare. Hon har fortfarande tillgång till sitt officiella konto, som har något färre följare.

Marjorie Taylor Greene har tidigare uttalat stöd för Qanon och en rad andra extrema konspirationsteorier.

Hon har också påstått att flera skolskjutningar har varit iscensatta på förhand. Bland annat massakern på lågstadieskolan Sandy Hook i Newtown år 2012, där 26 människor sköts ihjäl. Vidare har hon påstått att skogsbränder i Kalifornien har orsakats av ”sionistiska laserstrålar från rymden”.

Taylor Greene har tidigare varit avstängd från Twitter i kortare perioder på grund av sina uttalanden.

Det var ändå desinformationen om covid-19 som var droppen som fick bägaren att rinna över och ledde till den permanenta avstängningen.

Enligt CNN gällde tweeten som föranledde förbudet en vilseledande graf som påstods visa dödsfall relaterade till coronavaccin.

Källor: CNN, AP

På andra språk