Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Mikaela Wulff: "Jag tror mitt hjärta är i bäst skick så det skulle jag donera"

Från 2022
Mikaela Wulff, 2020.
Bildtext Mikaela Wulff meddelade förra året att hon slutar tävla i OS.
Bild: Mikael Oivo / Yle

Vilken kroppsdel har tagit mest stryk? Vem i hennes liv får henne att skratta allra mest? Det här och mycket mer får du reda på när nio kända personer ställer frågor till seglaren Mikaela Wulff.

I den här intervjuserien har Johannes Björkqvist bett elva kända personer ställa frågor till varandra. Näst i tur är seglaren Mikaela Wulff.

Seglaren Mikaela Wulff meddelade förra året att hon avslutar sin OS-karriär. Hon fortsätter ändå segla och kommer i framtiden delta i många olika seglingstävlingar. Under hennes OS-äventyr presterade hon väl och vann brons i London 2012. Samma år knep hon VM-guld i Göteborg.

Mikaela har fått frågor av skådespelaren Bianca Kronlöf, programledaren Janne Grönroos, fotbollsspelaren Adelina Engman, skådespelaren Sofie Lybäck, trummisen Vicky Österberg, skådespelaren Tiffany Kronlöf, artisten Walter Fellman, dansbandsmusikern Herman Hagnäs och artisten Alexandra Lehti.

Tiffany Kronlöf
Bildtext Sverigefinnen Tiffany Kronlöf är programledare för serien Finska rycket.
Bild: Paul Edwards

Tiffanys fråga: Vad tycker du när personer som inte ens kan segla går runt i seglarskor?

– Vilken rolig fråga. Ibland är det lite lustigt när någon som seglat ett fåtal gånger säger att de seglar och går runt med seglarskor. Men egentligen bryr jag mig inte, varför skulle jag bry mig? Vill de säga att de seglar så får de väl göra det. Det är bara bra om vi får lite fler seglare i världen.

Janne Grönroos.
Bildtext Janne Grönroos är programledare för Efter Nio.

Jannes fråga: Jag har förstått att du är organdonator. Vilken av dina kroppsdelar eller organ har tagit mest skada under din karriär och vilken är i bäst skick?

– Den kroppsdel jag tror att är i bäst skick är mina armar medan min rygg tagit många smällar under årens lopp. Sett till organen så skulle jag tro att mitt hjärta mår bra. Jag har idrottat hela mitt liv, röker inte, är ofta utomhus och äter hälsosamt.

Walter Fellman
Bildtext Walter Fellman gör programmet Supernova på Yle X3M.
Bild: Yle

Walters fråga: Vilken person i ditt liv får dig att skratta allra mest?

– Det måste vara någon av mina barndomsvänner som jag känt i nästan hela mitt liv. Ibland tittar vi bara på varandra och börjar gapskratta. När vi börjar skratta kan vi inte sluta och det kan pågå i flera timmar. Det bästa med dem är att man inte behöver prata för att ha roligt utan det kommer naturligt.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där berättar Mikaela om varifrån hon tror uttrycket ”endast finlandssvenskar har segelbåtar” kommer och vilka låtar hon brukar sjunga när hon seglar.

Mikaela Wulff: "Jag tror mitt hjärta är i bäst skick så det skulle jag donera"

22:15

Diskussion om artikeln