Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Bianca Kronlöf: "Det är bättre att ha roligt än att vara snygg"

Från 2022
Bianca Kronlöf
Bildtext Bianca Kronlöf gav förra året ut debutboken Brev till mannen.
Bild: Thron Ullberg

Varför sade en kille på en bar i Vasa att Bianca Kronlöf är som ett russin? Hur blir man enligt henne en bra skådespelare? Det här och mycket mer får du reda på när nio kända personer ställer frågor till skådespelaren Bianca Kronlöf.

I den här intervjuserien har Johannes Björkqvist bett elva kända personer ställa frågor till varandra. Näst i tur är skådespelaren Bianca Kronlöf.

Sverigefinnen Bianca Kronlöf har haft många järn i elden de senaste åren. Hon är utbildad skådespelare och har haft roller i serier som Tunn is och Deg. För sin rollprestation i filmen Svenskjävel vann hon priset som årets nykomling på Guldbaggegalan 2016. Hon har även deltagit i ett flertal svenska program, bland annat Parlamentet och Bäst i test. Bianca har varit aktiv i samhällsdebatten kring feminism och metoo vilket fick henne att skriva boken Brev till mannen. Boken, som även är hennes debutbok, gavs ut 2021.

Bianca har fått frågor av skådespelaren Sofie Lybäck, programledaren Janne Grönroos, fotbollsspelaren Adelina Engman, seglaren Mikaela Wulff, trummisen Vicky Österberg, skådespelaren Tiffany Kronlöf, artisten Walter Fellman, dansbandsmusikern Herman Hagnäs och artisten Alexandra Lehti.

Trummisen Vicku O'Neon i bandet Kings Daughters poserar.
Bildtext Trummisen Vicky Österberg gör musik under namnet Vicky O'Neon.
Bild: Kings Daughters

Vickys fråga: Vad skulle du skriva i ett brev till ditt barn som skulle öppnas om 20 år?

– Om hon skulle öppna brevet om 20 år skulle hon vara 20 år gammal. Jag skulle först och främst skriva att jag älskar henne. Därtill skulle jag skriva att hon inte ska ta för mycket droger, inte känna någon stress för att hon måste vara en cool tonåring och att sluta skämmas för det spelar sist och slutligen ingen roll över vad hon skäms över. Det är bättre att ha roligt än att vara snygg skulle jag avsluta brevet med, säger Bianca skämtsamt.

Alexandra Lehti, Lxandra
Bildtext Artisten Lxandra släppte förra året debutalbumet Careful What I Dream Of.
Bild: Anuk Rohde

Alexandras fråga: Vilken är den mest idiotiska eller komiska feedbacken du någonsin fått?

– Jag har fått både rolig och idiotisk feedback vid ett flertal tillfällen. Under mitt första jobb efter scenskolan så sade regissören till mig, framför alla skådespelare, att jag skulle mena det jag säger. Jag upplevde att han ansåg att jag var en usel skådespelare. Under inspelningen av Full Patte så sade regissören till mig att jag skulle göra det jag nyss gjorde, men jag ska vara rolig när jag gör det.

– Jag var även med om ett intressant raggningsförsök på en bar i Vasa. Det kom fram en kille till mig och sade: "Vet du vad du är? Du är som ett russin, redo att plockas". Finns det inget bättre att plocka än ett russin? Det var den konstigaste komplimangen jag någonsin har fått.

Herman Hagnäs
Bildtext Herman Hagnäs är solist i dansbandet Guns Rosor.
Bild: Herman Hagnäs

Hermans fråga: Hur blir man en bra skådespelare?

– Jag skulle säga att det svåraste är det lättaste, och det är att lyssna på dina motspelare. Man måste lita på sig själv när man står på scenen och fokusera på nuet. Därtill tycker jag att flera skådespelare lägger alltför mycket tid på att tänka på deras utseende. Att vara känd hänger ihop med att gå på röda matten och att bli fotad och du vill alltså se bra ut. När du spelar en roll i en film eller serie visar du oftast inte din vackraste sida, utan du gråter, har bråttom eller är hjärtekrossad. Jag tycker de bästa skådespelarna är de som lyssnar på sina kollegor och släpper viljan att utseendemässigt behaga den stora massan.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där berättar Bianca om varför hon blir kränkt när hon blir serverad undermålig mat, hur hon kopplar av på semestern och om hennes böner har blivit besvarade.

Bianca Kronlöf: "Det är bättre att ha roligt än att vara snygg"

32:31

Diskussion om artikeln