Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Vaccineringsplatsen i Hangö flyttar – Sjundeå öppnar fler vaccintider för barn

En flicka får en dos coronavaccin av en skötare.
Bildtext Vaccineringsplatsen för personer som är 12 år eller äldre byter i Hangö, medan barn fortsättningsvis får vaccin på rådgivningen. Arkivbild.
Bild: Rami Moilanen / Yle

Hangöbor som är 12 år eller äldre får i fortsättningen coronavaccin i lokalen där hälsocentralens företagshälsovård tidigare fanns.

Hangö stad meddelar att lokalen tas i bruk som vaccinationsplats från och med vecka 2 (måndag 10 januari). Ingången finns vid Sibeliusparken.

Massvaccineringen den 22 januari sker som planerat i Idrottshuset medan coronavaccineringen av barn i åldern 5-11 år sker på rådgivningen.

Försämrat coronaläge i Sjundeå

Nu finns det fler vaccintider för 5-11-åringar i Sjundeå. Vaccintider finns tisdag 18 januari till torsdag 20 januari mellan klockan 16 och 18. På fredag 21 januari finns det tider mellan klockan 8 och 16.

Det finns gott om lediga tider också för andra åldersgrupper, meddelar Sjundeå kommun.

Coronaläget har försämrats i Sjundeå och i måndags (3.1) var incidensen 976 fall per 100 000 invånare. Under de två sista veckorna i december konstaterades totalt 60 nya fall i kommunen.

Omikronvarianten är den vanligaste förekommande varianten i Sjundeå.

Smittspårningen i Sjundeå kontaktar alla som fått positivt testresultat och alla som exponerats för omikronvarianten. Övriga exponerade blir kontaktade per sms.