Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tabellettan HIFK tappade tremålsledning – men i förlängningen avgjorde Olli Palola: "Pucken studsade hit och dit"

Från 2022
Olli Palola gör mål mot KalPa.
Bild: Lehtikuva

Första matchen under 2022, då blev det seger för HIFK. Men det krävdes förlängning för att besegra KalPa – och det efter att laget tappat en tämligen klar ledning.

En match stod på programmet i ishockeyligan under trettondagen. Tabellettan HIFK tog emot KalPa som ligger under slutspelsstrecket.

HIFK gick in i hemmamatchen som favorit och såg ut att fixa biffen relativt enkelt. Laget tog ledningen i slutet av första perioden, och i början av den andra gick man fram till 3–0 efter mål av Micke-Max Åsten och Alex Broadhurst.

HIFK hade då matchen under kontroll men tapapde sedan greppet. Två snabba mål av gästerna i slutet av andra perioden skapade nerv i matchen. Först gjorde Aleksi Klemetti 1–3 och sedan dunkade Miikka Pitkänen in 2–3.

Tabbe av hemmamålvakten

I mitten av sista perioden fullbordade sedan KalPa sin comeback. HIFK-målvakten Michael Garteig bjöd gästerna på en chans och Aleksi Klemetti satte in kvitteringen.

Matchen avgjordes sedan i förläningen och där klev Olli Palola fram för HIFK. Palola satte in segerpucken då drygt två minuter hade spelats och HIFK plockade hem två poäng från den här matchen.

– Det var en speciell match, pucken studsade lite hit och dit. Som tur är lyckades vi vinna men vi kanske borde spela lite smartare då vi leder med 3–0, säger Micke-Max Åsten till CMore.

Åsten själv gjorde säsongens andra mål då han fick en gratischans i början av andra perioden.

– Visst är det alltid kul att göra mål. Om jag ska vara ärligt så smakar ett mål ganska så mycket bättre än en tackling eller en blockering, säger Åsten som aldrig gjort mer än tre grundseriemål under en säsong.

Resultat:

HIFK – KalPa 4–3 efter förläning (1–0, 2–2, 0–1, 1–0)
18.46 1–0 Jere Innala (Eetu Koivistoinen, Juha Jääskä)
25.44 2–0 Micke-Max Åsten
28.15 3–0 Alex Broadhurst (Sebastian Dyk, Otto Salin)
34.55 3–1 Aleksi Klemetti (Matti Järvinen, Kim Nousiainen)
36.10 3–2 Miikka Pitkänen (Aleksi Klemetti, Lassi Lappalainen)
53.03 3–3 Aleksi Klemetti (Juuso Könönen)
61.55 4–3 Olli Palola (Rony Ahonen, Alex Broadhurst)

Diskussion om artikeln