Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kobayashi vann backveckan men missade historisk bedrift – Kytösaho och Nousiainen fick bara göra ett hopp i Bischofshofen

Från 2022
Uppdaterad 06.01.2022 22:10.
Kobayashille mäkiviikon voitto, Huber yllätti Bischofshofenissa - Spela upp på Arenan

Det blev ingen grand slam för Ryoyu Kobayashi i backveckan. Efter tre raka segrar fick han nöja sig med en femteplats i den avslutande tävlingen. Den placeringen räckte ändå för totalseger.

Tre hoppare har vunnit samtliga fyra tävlingar under en och samma backvecka, och Ryoyu Kobayashi hade chansen att bli den första att göra det dubbelt upp.

Japanen hade vunnit de tre första tävlingarna i årets upplaga av backhoppningsklassikern och det enda som saknades var en triumf i Bischofshofen.

Men Kobayashi blev inte historisk. Han blev bara femma i den avslutande tävlingen. Den placeringen räckte ändå för att säkra karriärens andra totalseger i backveckan.

– Jag är besviken över att det inte blev någon grand slam, men samtidigt är jag glad över att jag vann backveckan, säger japanen till Yle efter tävlingen.

Daniel Huber vann den sista deltävlingen före Halvor Egner Granerud och Karl Geiger.

– Det är fantastiskt, att vinna min första tävling på hemmaplan är som en dröm. Det har varit många år av hårt arbete, säger Huber efter sin seger.

Niko Kytösaho och Eetu Nousiainen tog sig vidare från kvalet i Bischofshofen, men i tävlingen slogs de ut i den första omgången.

Kytösaho hoppade 123 meter och förlorade mot sitt par Michael Hayböck, medan Nousiainen med ett hopp på 121 meter inte kunde utmana Philipp Aschenwald.

– Det var det överlägset sämsta hoppet som jag har gjort i den här backen, säger en besviken Kytösaho.

Resultat:

Bischofshofen:
1. Daniel Huber AUT 286,8 poäng
2. Halvor Egner Granerud NOR 282,4
3. Karl Geiger GER 281,9
4. Yukiya Sato JPN 281,1
5. Ryoyu Kobayashi JPN 277,8
6. Robert Johansson NOR 277,7

Backveckan:
1. Ryoyu Kobayashi JPN
2. Marius Lindvik NOR
3. Halvor Egner Granerud NOR
4. Karl Geiger GER
5. Markus Eisenbichler GER
6. Robert Johansson NOR


Diskussion om artikeln