Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nya kontraktet klart – Carljohan Eriksson flyttar till skotska ligan

Från 2022
Carljohan Eriksson i Mjällbys färger.
Bild: STELLA Pictures/Therese Back/All Over Press

Carljohan Eriksson tar nästa steg i sin karriär. Efter tre säsonger i Mjällby flyttar han nu till den skotska ligan. Målvakten har tecknat ett kontrakt med Dundee United.

I slutet av december stod det klart att Carljohan Eriksson inte skulle stanna kvar i Mjällby. Klubben skrev då om sin målvaktsuppsättning för nästa säsong och råkade berätta att Eriksson lämnar.

– Jag är nära en klubb, men det är inget som är klart ännu. Så länge det inte är klart vill jag inte gå ut med namn eller ort. Förhoppningsvis dröjer det inte så hemskt långt in i januari, sa Eriksson då.

Och så länge dröjde det inte. Nu har hans nya klubb gått ut med värvningen och det handlar om Dundee United som spelar i den skotska ligan.

Klubben skriver på sin webbplats att Eriksson har tecknat ett kontrakt som gäller för två och ett halvt år.

I Dundee United blir Eriksson klubbkamrat med Ilmari Niskanen. Klubben ligger på sjunde plats i tabellen efter 20 spelade omgångar.

Dundee United spelar sin nästa ligamatch den 18 januari då kommer St Mirren på besök. Om arbetstillståndet då är klart kan det bli Erikssons debutmatch.

Under torsdagen blev det också klart att Nikolai Alho byter klubb. Han lämnar MTK Budapest för spel i den grekiska ligaklubben Volos FC.

Diskussion om artikeln