Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

2021 blev ett rekordår för Wasaline

Från 2022
Uppdaterad 07.01.2022 17:04.
Wasalines fartyg Aurora Botnia kör genom isflak.
Bildtext Intresset för det nya fartyget Aurora Botnia var stort och passagerarmängderna ökade ytterligare då fartyget togs i bruk.
Bild: Pressfoto Wasaline

Trots utmanande tider transporterade Wasaline rekordstora mängder fraktgods över Kvarken år 2021. Passagerrarantalet steg under alla månader fram till december då coronasituationen medförde skärpta restriktioner.

Tiderna är svåra, men Wasalines siffror över året som gick går i positiva toner. I alla fall när det kommer till frakt och passagerare.

Under 2021 ökade passagerarvolymen med dryga 87 procent. 107 659 personer reste med rederiet, och intresset för att resa blev större efter att det nya fartyget Aurora Botnia började trafikera på rutten i augusti.

I samband med att covidpasset togs i bruk under hösten ökade antalet passagerare ytterligare. I december kom den positiva trenden av sig då nya restriktioner infördes på grund av det försämrade coronaläget.

Tillväxt på frakten

Frakten uppnådde nya rekordsiffror sedan trafikstart. Mängden frakt ökade med dryga 25 procent under året och rederiet rapporterar att mängden frakt ökade varje månad under 2021.

Trots att coronasituationen är utmanande ser rederiet positivt på framtiden.

I ett pressmeddelande säger vd Peter Ståhlberg "– Trots alla utmaningar som vi fortfarande har med Covid-19 ser jag fram emot 2022. Vi har hela tiden kunnat anpassa kostnader och trafiken efter de olika scenarion som pandemin har åsamkat, samt kunnat koncentrera oss på de segment där vi ser tillväxt. Trots alla utmaningar vi haft så kommer vi nog att kunna presentera ett positivt ekonomiskt resultat även för 2021”.