Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rasmus Schüller skrev på lång förlängning med Djurgården: "Ett lätt beslut, jag trivs väldigt bra här i Stockholm"

Från 2022
Rasmus Schüller i intervjusituation vid fotbollsplanen.
Bildtext Rasmus Schüller har bland annat hunnit med tre säsonger i USA.
Bild: Daniel Ivarsson

Säsongen 2021 var Rasmus Schüllers första i det svenska fotbollslaget Djurgården. Nu står det klart att det blir ett antal till.

Stockholmsklubben meddelar nämligen att parterna är överens om ett fyraårskontrakt som håller Schüller i Djurgården till och med säsongen 2025.

– Det var ett lätt beslut. Jag älskar att spela för Djurgården och jag trivs väldigt bra här i Stockholm, säger Schüller på klubbens webbplats.

Den 30-årige landslagsmittfältaren spelade säsongerna 2017–19 för Minnesota i USA. Säsongen 2020 blev det 17 ligamatcher i HJK innan flytten till Stockholm.

Schüller: "Jag har verkligen hittat hem"

Sportchefen Bosse Andersson är belåten.

– Rasmus kom till oss inför 2021 och han slog alla förväntningar. Han har tagit ett stort ansvar såväl på som utanför planen och han är en viktig ryggrad och ledare i laget.

– Vi hade en diskussion i slutet av förra säsongen där han kom till mig och ärligt sa att "Bosse, jag har aldrig trivts så bra i en klubb som jag gör i Djurgården. Jag har verkligen hittat hem". Det är klart att det känns väldigt fint att höra.

Förra året var Djurgården länge med i kampen om guldet, men fick ge sig på slutet. Malmö vann på 59 poäng, lika många som tvåan AIK. Djurgården samlade ihop 57 poäng och slutade trea.

Diskussion om artikeln