Hoppa till huvudinnehåll

Sport

San Jose har meddelat Evander Kane att kontraktet rivs – går miste om 23 miljoner dollar

Från 2022
Uppdaterad 08.01.2022 22:04.
Evander Kane värmer upp under en hockeymatchl.
Bildtext I NHL har Evander Kane spelat för Atlanta, Winnipeg och Buffalo före flytten till San Jose.
Bild: Matt Cohen/Icon Sportswire/AOP

Den välavlönade hockeystjärnan Evander Kane lär ha gjort sitt i NHL-klubben San Jose. Klubben har tröttnat på Kane och anser att kontraktet nu kan rivas.

Att riva kontrakt i NHL är inte särskilt lätt och därför kom San Joses besked som en stor överraskning.

– San Jose Sharks har meddelat Evander Kane att han har blivit placerad på transferlistan, med avsikten att riva kontraktet, eftersom han har brutit mot AHL:s covid-19-protokoll, meddelar klubben.

– Inga kommentarer – ännu, kontrar Kanes agent Dan Milstein med enligt journalisten Kevin Kurz.

Kane tecknade sommaren 2018 ett sjuårskontrakt med San Jose som i snitt är värt sju miljoner dollar per säsong. Kontraktet löper ut efter säsongen 2024–25.

Kontraktssajten Capfriendly skriver att Kane går miste om nästan 23 miljoner dollar. Samtidigt är Kane fri att teckna ett nytt kontrakt med vilken NHL-klubb som helst.

Har fått spela i farmen

Kane, som rapporteras ha haft stora ekonomiska problem, har varit rubrikernas man under de senaste åren.

I oktober meddelade NHL att han brutit mot ligans coronaprotokoll, enligt uppgift genom att förfalska sitt vaccinationsintyg, och därför åkte han på en 21 matcher lång avstängning.

Enligt nordamerikanska uppgifter har lagkamraterna i San Jose önskat att han inte återvänder till laget och under vintern har Kane varit förpassad till farmarlaget i AHL. På fem matcher i San Jose Barracuda har Kane noterats för 2+6=8 poäng.

Statistiskt sett har Kane varit en av San Joses bästa spelare under de senaste åren. Säsongen 2020–21 vann han lagets skytte- och poängliga med saldot 22+27=49 poäng på 56 matcher.