Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Remi Lindholm frustrerad på landslagsledningen – kommer inte att ingå i nästa OS-uttagning: "Tillbaka med Magnar Dalen"

Från 2022
Uppdaterad 09.01.2022 22:49.
Remi Lindholm efter tävling.
Bildtext Remi Lindholm kan ännu inte räkna med en OS-biljett.
Bild: Tomi Hänninen / Yle

Om en månad har vinter-OS i Peking dragit i gång. Många finländska skidåkare, som är nära en biljett, kan ännu inte vara säkra på sitt deltagande. Remi Lindholm och Katri Lylynperä hör till dem och gillar inte situationen.

Remi Lindholm har varit ett stort utropstecken i världscupen. Nästa vecka åker Lindholm med det övriga landslaget på höghöjdsläger till Seiser Alm och inför avfärden är han frustrerad.

– I Italien kommer jag inte att veta om jag gör mig redo för hemfärd eller OS, säger Lindholm till Yle Urheilu.

Lindholm har fått veta att han inte kommer att tas ut till OS-truppen i början av veckan.

– In med Magnar Dalen, skrev Lindholm på Twitter med hänvisning till den tidigare chefstränaren som var känd för att gå på resultat.

Om två veckor tävlas det i världscupen för sista gången före OS och om någon finländare får till en panginsats kan Lindholm bli snuvad på konfekten.

Lindholm säger att hans plats är i fara om någon konkurrent i Planica når en bättre placering än vad han har gjort i världscupen. Lindholm har i distanslopp varit på 20:e, 21:a, 21:a och 26:e plats.

Tränaren: Det återstår en tävling

Enligt chefstränaren Teemu Pasanen är det inte hela sanningen. Startfältet i Planica riskerar nämligen att bli anonymt då många toppnamn förväntas skippa tävlingarna.

– För att ta en OS-plats krävs det riktigt bra resultat i Planica, säger Pasanen.

Finland får ta ut sex herrar och sju damer till OS. Den olympiska kommitténs kriterier säger att idrottare som har en realistisk chans att sluta bland de 16 bästa kan tas ut.

– Vi har åkare som ännu inte har uppfyllt kriterierna och det återstår en tävling att visa upp sig, säger Pasanen om situationen.

– Remis insatser hittills har förstås varit bra. Han har höjt sin nivå en hel del och stått för vassa prestationer. Men eftersom han inte riktigt uppfyllt kriterierna är valet ännu inte spikat.

Lylynperä: Jag har varit arg hela veckan

Lindholm är inte ensam om att vara frustrerad. Tidigare på söndagen sa Julia Häger till Yle Sporten att hon slutat tänka på uttagningarna eftersom hon har svårt med logiken.

Efter sitt sprintguld lade även Katri Lylynperä ut texten i tv-intervjun.

– Från början var det inte tänkt att jag alls skulle tävla i sprint här. Jag ville förbereda mig för OS med lagsprint och distanslopp, men lagledningen meddelade att den här tävlingen kan ha betydelse för uttagningen. Så jag fick lov att ställa upp, säger Lylynperä.

– Jag har varit arg hela veckan. I dag har jag försökt få utlopp för ilskan i spåret.

OS börjar med skiathlon. Damerna tävlar den 5 februari och herrarna den 6 februari.

Diskussion om artikeln