Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skidskyttestjärnan Johannes Thingnes Bø ur form – är orolig med tanke på OS: "Jag vet inte vad jag ska göra, jag får helt enkelt hoppas på ett mirakel"

Johannes Thingnes Bø åker skidor i Oberhof.
Bildtext Johannes Thingnes Bø missade fem skott i söndagens jaktstart.

Johannes Thingnes Bø har vunnit världscupen tre gånger i rad men det blir kanske ingen fjärde raka seger. Han säger i en intervju med NRK att tävlingshelgen i Tyskland var hans sämsta på tio år.

Johannes Thingnes Bø hade inget vidare veckoslut i Oberhof. I stafetten ingick han i Norges vinnarlag, men individuellt blev det en 28:e plats i sprinten och en 21:a plats i jaktstarten.

– Det här är den sämsta helgen jag har haft. Det är fruktansvärt. Det är säkert tio år sedan det har varit så här illa, säger Bø till NRK.

– Det är självklart att jag är bekymrad med tanke på OS, att säga något annat hade varit korkat.

I världscupen har tio indiviuella lopp körts. Bø har varit på pallen två gånger: han vann sprinten i Annecy och var trea i sprinten i Östersund.

Bø har vunnit världscupen tre gånger i rad, 2018–19, 2019–20 och 2020–21. Nu ligger han sjua i världscupen och är bara fjärde bästa norrman.

Hoppas på ett mirakel

Det finns fortfarande tid att få ordning på skyttet som inte har fungerat. Inför OS återstår två tävlingsveckoslut: om en vecka i tyska Ruhpulding och om två veckor i italienska Anterselva.

Norrmanen säger ändå att verktygslådan är tom.

– Jag har ingen idé, jag vet inte vad jag ska göra. Jag får helt enkelt hoppas på ett mirakel, säger Bø till NRK.

Resultat, herrarnas jaktstart:

1. Quentin Fillon Maillet, FRA 36.48,3 (2)
2. Sebastian Samuelsson, SWE +9,9 (1)
3. Tarjei Bø, NOR +15,6 (3)
4. Sturla Holm Lægreid, NOR +15,7 (4)
5. Aleksandr Loginov, RUS +18,5 (4)

21. Johannes Thingnes Bø, NOR +2.00,8 (5)
30. Tero Seppälä, FIN +3.05,5 (5)