Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Skådespelaren och komikern Bob Saget är död

Svartvit bild av Bob Saget som poserar på röda mattan. Han tittar in i kameran och ler.
Bildtext Bob Saget jobbade både som komiker och skådespelare.
Bild: Earl Gibson III/Shutterstock/All Over Press

Bob Saget, antagligen mest känd för sin roll i tv-serien Full House, har dött 65 år gammal. Han hittades död i ett hotellrum i Orlando på söndagen.

Dödorsaken är oklar, men enligt polisen misstänker man inte brott och droger ska inte heller ha varit inblandade i skådespelarens död.

Saget jobbade också som ståuppkomiker och hade just inlett en turné. På lördagskvällen uppträdde han i Jacksonville i Florida.

Han kallades ofta "Amerikas pappa" efter sin roll som änklingen Danny Tanner i tv-serien Full House som sändes från 1987 till 1995 samt dess efterföljare Fuller House från 2016 till 2020.

Saget var också programledare för America's Funniest Home Videos 1989–1997. Utöver det hade han bland annat en roll i i tv-serien How I Met Your Mother och den animerade filmen Madagascar. Han spelade sig själv i parodiserien Entourage på HBO.

En grupp med människor poserar för kameran framför en vit vägg.
Bildtext Promobild tagen i samband med tv-serien Full House. Saget i grå skjorta i övre raden.
Bild: ©ABC/Courtesy Everett Collection/All Over Press

Hyllningar världen över – kollegan John Stamos: "Jag kommer aldrig någonsin få en vän som honom igen"

Många av hans tv-roller var barnvänliga och oskyldiga, medan hans ståuppmaterial var fräsigare och mer anpassat för vuxna.

Många världen över sörjer Sagets död, en av dem komikern Jon Stewart som på Twitter kallar Saget "den roligaste och snällaste människan".

Hans Full House-kollega John Stamos konstaterar att han är förkrossad av nyheten.

"Jag är i fullständig, total chock. Jag kommer aldrig någonsin att få en vän som honom igen. Jag älskar dig så mycket Bobby", skriver Stamos på Twitter.

Källor: AFP, Reuters