Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dallas tappade ledningen och segern inom loppet av en halv minut – Hakanpää och Heiskanen utvisade under Blues mål: "Frustrerande"

Från 2022
Suomalaiskaksikon rangaistukset koituivat Dallasille kalliiksi - Spela upp på Arenan

Miro Heiskanen spelade fram till Jason Robertsons mål i andra perioden, men när Jordan Kyrou sköt St. Louis Blues segermål i tiden 59.31 satt han i utvisningsbåset. – Det är frustrerande, säger Heiskanen.

Det är sällan relevant vem som leder en match i början eller i mitten av en match. Det är i slutet man ska ha ledningen.

Det fick Dallas Stars erfara i söndagskvällens bortamatch mot St. Louis Blues. Första perioden var förvisso mållös, men i mitten av andra perioden gav Jason Robertson Dallas ledningen, på en eminent passning av Miro Heiskanen.

Följande mål såg dagsljuset först i tiden 59.13. Jani Hakanpää satt utvisad för hooking när Blues lagkapten Ryan O'Reilly utjämnade matchen.

I exakt samma tid fick Heiskanen till råga på allt en utvisning för slashing – själva förseelsen ägde rum strax innan O'Reillys mål. Ut med Heiskanen och hemmalaget fick fortsätta spela i numerärt överläge.

18 sekunder räckte: då slog matchens effektivaste (1+1) spelare Jordan Kyrou till. Två poäng för Blues, noll för Stars.

– Vi spelade bra och det ska vi fortsätta göra. Det är frustrerande, säger Heiskanen.

– Helt som tränare Rick Bowness sade: det var en nästan perfekt bortamatch av oss, men förstås fick vi inte det resultat som vi var ute efter, säger Dallas målskytt Jason Robertson.

I söndagens andra NHL-match vann Anaheim Ducks över Detroit Red Wings med 4–3 efter straffar.

Den före detta Ilvesmålvakten Lukas Dostal debuterade i NHL och vann sin första match. 33 räddningar blev det för den 21-årige tjecken som valdes till matchens tredje bästa spelare.

NHL, 9.1.2022:

St. Louis – Dallas 2–1

Niko Mikkola, STL: 0+0, 0, 18.28

Joel Kiviranta, DAL: 0+0, 0, 8.40

Jani Hakanpää, DAL: 0+0, 0, 17.33

Esa Lindell, DAL: 0+0, 0, 22.06

Miro Heiskanen, DAL: 0+1, +1, 23.11

Roope Hintz, DAL: 0+0, +1, 17.28

Anaheim – Detroit 4–3 efter straffar

Matchvideo av Viaplay.

Diskussion om artikeln