Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Folkpop 2.0 med Jepokryddona

Från 2015
Uppdaterad 14.11.2015 13:35.
Jepokryddona.
Bildtext Noora, Alicia, Iris och Doris utgör endast en del av Jepokryddona.
Bild: Yle/Petter Sandelin

Vi bjöd in en tredjedel av folkmusikbandet Jepokryddona för att snacka om deras nya musikvideo. Äkta Österbottnisk folkpop i remixformat.

Folkmusikgruppen Jepokryddona har funnits i över 20 år. Flickorna har turnerat i Norden, Ryssland, Kanada, USA, Tyskland och Australien.

Det är lite som i fotboll eller hockey. Du börjar på juniornivå, i minikryddona, för att sedan sakta men säkert jobba upp dig till Jepokryddona.

Jepokryddona består av 14 personer. Fyra av dem, Alicia Norrgård, Doris Häggman, Iris Lillas och Noora Fleen, dök upp för att snacka om deras nya musikvideo.

Itt en enda molidont (remix)

Jepokryddona erövrar helt ny mark med att göra en EDM-version på sin låt Itt en enda molidont (remix) eller Not A Single Cloud som låten heter på engelska. Alstret kom ut i våras och musikvideon kom ut nu.

- Det här var en rolig grej som vi kom på då vi gjorde låten. Den är så glad och energisk att vi tyckte att en musikvideo skulle vara på sin plats, säger Iris.

Videon är den största satsningen som kryddona någonsin gjort. Inte ett helt enkelt projekt att ro i hamn.

- Det tog ett par dagar att spela in. Då vi dansade mitt i natten ute på stranden var det allt annat än varmt, fast det var augusti. Det var närmare noll grader. Det var mycket jobb men det var otroligt roligt, säger Noora.

Eurovisionen nästa?

Som koncept skulle Jepokryddona lämpa sig perfekt för ESC-scenen. Är det något som flickorna gått omkring och funderat på?

- Vi har ibland diskuterat det faktiskt. Vi måste ha en tillräckligt bra låt. Vi är nog öppna för att ställa upp. Det skulle vara hur roligt som helst, säger Iris.

Veckoslutskommittén: Intervju med Jepokryddona

Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan