Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Frisläppt Novak Djokovic förbereder sig för Australian Open – bröt tystnaden på sociala medier

Från 2022
Novak Djokovic
Bildtext Novak Djokovic bröt tystnaden på sociala medier.
Bild: STELLA Pictures/ddp socialmediaservice

Världsettan i tennis Novak Djokovic har uttalat sig för första gången efter att han släppts på fri fot i Australien. Djokovic säger sig vara nöjd och tacksam över domstolsbeslutet.

Djokovic är inte vaccinerad mot covid-19 och i sin ansökan om medicinsk dispens angavs ett positivt coronatest hemma i Belgrad den 16 december. Domaren konstaterade att Djokovics visum är i kraft och att han får spela i Grand Slam-turneringen Australian Open.

Efter några dygn i ett asylhotell blev Djokovic därmed frisläppt med ett giltigt visum, och han har nu kunnat återuppta förberedelserna för Australian Open.

– Jag är glad och tacksam över att domaren upphävde uppsägningen av mitt visum. Trots allt som har hänt den senaste veckan vill jag stanna kvar och försöka tävla i Australian Open. Det är där mitt fokus ligger.

– Jag flög hit för att spela på ett av de viktigaste evenemangen vi har, och inför fantastiska supportrar. Nu kan jag inte säga annat än tack för att ni stått med mig genom allt detta och uppmuntrat mig att förbli stark, skriver Djokovic på Instagram.

Novak Djokovic
Bildtext De serbiska supportrarna har stöttat Djokovic i Australien.
Bild: STELLA Pictures/ddp/abaca press

Ännu är det inte säkert att serben kan ställa upp i Australian Open. Australiens immigrationsminister Alex Hawke har fortfarande möjlighet att köra över domstolens beslut och utvisa Novak Djokovic, vilket han överväger att göra. Ett besked väntas komma på tisdag.

Årets första grand slam-turnering Australian Open inleds i Melbourne måndagen den 17 januari. Ifall Djokovic vinner i Melbourne skulle det handla om karriärens 21:a grand slam-seger. I så fall skulle Djokovic ha en seger mera än Roger Federer och Rafael Nadal.