Hoppa till huvudinnehåll

Sport

TPS i karantän hela veckan efter coronafall – också KooKoo drabbats av smittan

Jussi Ahokas instruerar sina spelare.
Bildtext TPS avbryter ligalagets verksamhet för hela veckan.

TPS spelar inga matcher i ishockeyligan denna vecka efter att lagmedlemmar i ligatruppen testat positivt för corona. Hela ligalaget är satt i karantän fram till den 17 januari.

Därmed tvingas man flytta fram tre matcher. TPS skulle ha spelat mot Pelicans på onsdag, mot HIFK på fredag och mot JYP på lördag.

TPS–Pelicans och TPS–JYP spelas nu i stället 13 och 15 februari, medan datumet för HIFK–TPS klarnar senare.

Samtidigt beslöt ishockeyligan att matchen HIFK–Tappara som var inprickad till den 22 januari i stället spelas den 14 januari.

Förra veckan har man också i KooKoos ligatrupp hittat bekräftade coronavirusfall. De tre positiva fallen har alla uppvisat lindriga symptom och de har isolerats.

Också under fortsatta tester i KooKoo har man hittat flera nya positiva testresultat, som betyder att ytterligare personer ska isoleras. KooKoos verksamhet har avbrutits åtminstone för hela denna vecka.

Därmed flyttas onsdagens match KooKoo–Ilves till den 23 februari, och fredagens match Tappara–KooKoo till ett senare datum.

Ishockeyligan har stora problem med att få matcherna spelade just nu. Bara några dagar sedan tvingades ligan att flytta fram sju övriga matcher.