Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sport skrev tre nya backkontrakt – förstemålvakten har spelat klart för säsongen

Valtteri Viljanen gör sig redo för byte.
Bildtext Valtteri Viljanen är inne på sin fjärde säsong i Sport.

Hockeyligaklubben Sport meddelar på sin webbplats att nästa säsongs lagbygge framskrider. Tre backar – Valtteri Hietanen, Juho Tommila och Valtteri Viljanen – fortsätter i Vasa.

Hietanen har skrivit på ett tvåårskontrakt, som håller honom Sport till sommaren 2024‚ medan Tommilas och Viljanens kontrakt är ettåriga.

Förra veckan meddelade Sport att kontraktet med backen Tyler Nanne har rivits. Det blev en fransk visit i Vasa för amerikanen, han anslöt till klubben i slutet av november efter att ha inlett säsongen i Slovakien.

Sports kontrakt för 2022–23

Målvakt
Niko Hovinen

Backar
Valtteri Hietanen
Juho Tommila
Olli Vanttaja
Valtteri Viljanen

Anfallare
Jesse Paukku
Sebastian Stålberg
Lassi Vanhatalo

Källa: Eliteprospects

Tungt målvaktsbesked

Samtidigt står det klart att förstemålvakten Niko Hovinen har gjort sitt för säsongen. Det säger sportchefen Markus Jämsä till Vasabladet.

Hovinen är skadad och hemmamatchen mot Kärpät den 10 december blev hans sista. Sedan dess har Rasmus Reijola vaktat Sportburen.

Sport målvakter
MålvaktMatcherRäddnings-%Insläppta mål
Niko Hovinen1890,872,19
Rasmus Reijola1689,322,55

Sport är öppen för att ta in en ersättare till Hovinen.

– Det är en utmaning vi försöker lösa. Vi kanske får in en spelare på lån, men det finns inte så stort utbud för tillfället. Och så har vi ett knepigt ekonomiskt läge på grund av corona, säger Jämsä till tidningen.

På grund av coronafall i laget är Sport för tillfället i karantän. På lördag är det meningen att matchen Sport–Ässät ska kunna spelas.