Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Världscupen i skidskytte fortsätter i Ruhpolding – Mari Eder jagar topplacering, Suvi Minkkinen en OS-plats

1 h+

Världscupen i skidskytte fortsätter på onsdag med damernas sprint i tyska Ruhpolding. Mari Eder har i de två senaste sprintloppen tagit sig in bland de tio främsta och jagar nu en topplacering.

Kampen om OS-platserna börjar kulminera.

Ruhpolding är den sista tävlingsveckan där alla nationer ännu deltar med topp gardet. Nästa vecka i Anterselva kommer en del åkare att stå över och i stället förbereda sig för OS i Peking. Därmed är goda resultat i Ruhpolding ett måste för att ge styrkebesked.

Mari Eder är redan vald till OS, men en biljett till finns att lösa in på damsidan. Starkast den här säsongen har Suvi Minkkinen varit och är så gott som klar med tanke på OS om inte Venla Lehtonen eller Nastassia Kinnunen får till panglopp i Ruhpolding.

Tiril Eckhoff återvänder igen till världscupen efter julpausen. Fjolårets suverän har haft ett tungt år och har varit långt från toppformen. HAr hon inte funnit formen nu börjar det bli bråttom med tanke på OS.

Däremot har Marte Olsbu Röiseland varit i storform och är storfavorit också i dagens sprint. Men redan i Oberhof började en del åkare visa OS-form. Kan någon stiga fram den här veckan i Ruhpolding och ge en stormvarning inför OS?

Damer sprint kl 15.25 TV2 och Arenan.