Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Allt dystrare för Norwich och Teemu Pukki – den totala måltorkan gav sjätte raka förlusten

Från 2022
Teemu Pukki
Bildtext Måltorkan fortsätter för Teemu Pukki.
Bild: Dalton Bowden/Shutterstock/All Over Press

Norwich gick på en ny förlust i Premier League då West Ham tog en hemmaseger med 2–0 i onsdagens enda match i Premier League. Förlusten var den sjätte i rad för Norwich som inte gjort ett enda mål under förlustsviten.

Målskillnaden för Norwich under de sex senaste matcherna visar på 0–16. Teemu Pukki har inte gjort ett mål i ligan sedan fullträffen mot Newcastle i november. Totalt har Pukki gjort fem mål under denna säsong.

Jarrod Bowen gjorde båda målen för West Ham som tack vare segern stiger till fyra i tabellen.

Enligt Norwich-tränaren Dean Smith måste laget börja spela tuffare i båda straffområden.

– På denna nivå i fotbollen handlar det om de små sakerna. Vi gör de små sakerna fel, och jag är väldigt besviken på båda målen, kommenterade Smith på klubbens webbplats.

– Vi hade en bra 20 minuters period då vi var med i matchen. Vi skulle ha behövt lite mera dödarinstinkt i straffområdet, och mera självförtroende, sade Smith

Norwich ligger sist i tabellen, och just nu tyder ingenting på att Norwich kan hållas kvar i Premier League. Norwich spelar följande match på hemmaplan mot Everton på lördag.

Kvartetten Watford (13 poäng), Burnley (11 poäng), Newcastle (11 poäng) och Norwich (10 poäng) är alla med i nedflyttningskampen, men läget ser klart dystrast ut för Norwich. De tre sämsta lagen flyttas ned till Championship.