Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Nu stänger TE-byrån i Ekenäs - men snart är det tänkt att kunderna betjänas i Karis istället

Arbetsförmedling
Bildtext Från och med fredag betjänas kunder i Esbo och Lojo istället för i Ekenäs.

Arbets- och näringsbyrån på Ystadsgatan i Ekenäs stängs på fredag (14.1). Från och med fredag ska kunderna vända sig till verksamhetsställena i Esbo och Lojo, men inom några veckor öppnar troligtvis ett serviceställe i Karis.

Tills dess gäller ändå Lojo eller Esbo.

I Esbo betjänar byrån i köpcentret Sello på Albergagatan på vardagar klockan 9 till 16. I Lojo finns TE-byråns verksamhetsställe på Nummisvägen. De har öppet vardagar klockan 9 till 12 och 13 till 16.

Kunder hos kommunförsöket får service i Karis på Elin Kurcksgatan på tisdagar och onsdagar klockan 9 till 12 och 13 till 16.

Nya kunder får veta om de är kunder hos TE-byrån eller kommunförsöket när de anmäler sig som arbetssökande.

Snart service också i Karis

I september skrev vi att det kan bli aktuellt med träffar i någon av kommunens lokaler vid bestämda tidpunkter.

Servicechef Mika Salo säger att det fortfarande är planen.

Eftersom verksamhetsstället i Ekenäs har varit öppet två dagar i veckan är tanken att fortsätta med motsvarande service. I fortsättningen skulle det ske i Karis på samma plats där kommunförsöket är verksamma.

Tidtabellen är ännu oklar men Salo säger att han tror att man kan komma igång redan inom januari. Han berättar att förhandlingarna är alldeles i slutskedet.

Kontoret det minsta i Nyland

Det var Nylands närings- trafik- och miljöcentral som i fjol beslöt att lägga ner kontoret i Ekenäs, som betjänar Hangö och Raseborg. Det är det minsta i hela Nyland och har haft ont om besökare.

Epidemin gjorde också att besöken blev ännu färre.

NTM-centralen motiverade också sitt beslut med att sysselsättningsförsöket som Hangö och Raseborg är med i minskade på byråns resurser då en del av personalen flyttades över till kommunerna.