Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Prickfri Tero Seppälä imponerade några veckor före OS – tangerade bästa resultatet i världscupen

Uppdaterad 13.01.2022 17:03.
Tero Seppälä prickfri i Ruhdpolding - Spela upp på Arenan

Tero Seppälä levererade på skjutvallen i Ruhpolding. Finländaren prickade samtliga tio tavlor i sprinten och det gav till slut en femte plats. Finländaren missade pallen med drygt tio sekunder.

I sprint brukar skyttet väga tungt och dagens tävling i Ruhpolding var inget undantag. Fyra av de fem främsta sköt fullt i tävlingen.

En av dessa var Tero Seppälä som tack vare nollskytte kunde utmana om de främsta placeringarna. Finländaren gjorde sin bästa sprinttävling i karriären och knep till slut en fin femte plats.

Dagens insats tangerar det bästa resultatet i världscupen för Seppälä. I början av säsongen var finländaren femma en jaktstart i Östersund.

– Det här är en stormvarning som heter duga med tanke på OS. Det är helt realistiskt att kunna drömma om en OS-medalj för Seppälä. OS brukar bjuda på en del överraskningar, säger Yle Sportens kommentator Magnus Eklöv.

Fransk seger

Sprinten avgjordes utan de främsta norska åkarna och då gick segern till Quentin Fillon Maillet. Han vann med 7,2 sekunder före tysken Benedikt Doll.

– Det var bra att skjuta fullt i dag. Jag gjorde en bra insats och gillar att tävla här, säger Fillon Maillet i sin segerintervju.

Anton Smolski slutade på tredje plats i sprinten och han besegrade Seppälä med 9,8 sekunder.

Olli Hiindensalo var näst bästa finländare i sprinten. Han bommade ett skott och slutade på 48:e plats.

På söndag tävlar herrarna i jaktstarten och där kommer alltså Seppälä att starta som femma. Avståndet upp till Fillon Maillet är 41,9 sekunder.

Resultat, sprint:

1. Quentin Fillon Maillet FRA 23.23,7 (0)
2. Benedikt Doll GER +7,2 (0)
3. Anton Smolski BLR +32,1 (1)
4. Vytautas Strolia LTU +33,6 (0)
5. Tero Seppälä FIN +41,9 (0)
6. Erik Lesser GER +43,3 (1)
---------------
48. Olli Hiidensalo FIN +1.32,8 (1)
73. Heikki Laitinen FIN +2.08,1 (2)
88. Jaakko Ranta FIN +2.25,3 (0)