Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nya rollen ska få Valtteri Bottas att blomstra – stallchefen: "Kommer att vara i centrum för vårt projekt"

Från 2022
Valtteri Bottas.
Bild: xpbimages.com

Valtteri Bottas har tagit klivet ut ur Mercedes och in i Alfa Romeo. I sitt nya stall kommer han att få en betydligt större roll än tidigare, och stallchefen hoppas att Bottas kan utnyttja det. Jag tror att han är tillräckligt mogen, säger Fred Vasseur.

Under fem säsonger i Mercedes fick Valtteri Bottas hela tiden stå i skuggan av Lewis Hamilton, men när han nu tar klivet över till Alfa Romeo förändras vardagen markant.

Bottas går från ett toppteam till ett mindre men får samtidigt mer stabilitet. Han har ett flerårigt kontrakt och blir försteförare i Alfa Romeo.

Inom det schweiziska stallet har man stora förhoppningar på Bottas inför den kommande säsongen.

– Jag kan förstå att det för en förare är en bättre känsla att slåss om pole position men å andra sidan kommer han att vara i centrum för vårt projekt. Han kommer att vara en grundpelare i utvecklingen, säger stallchefen Fred Vasseur till Autosport.

Valtteri Bottas kör ut från depån.
Bildtext Bottas testade däck för Alfa Romeo i december.
Bild: imago images/Nordphoto/ All Over Press

Vasseur hoppas att den nya rollen ska få Bottas att blomstra, samtidigt som stallet vill se att finländaren klarar av ansvaret.

– Jag tror att han är tillräckligt mogen för detta åtagande eller ska vi säga ansvar. Det kommer definitivt att hjälpa Valtteri att utvecklas, säger han.

Det är inte bara stallet som är nytt för Bottas. Formel 1 får ett nytt reglemente till nästa säsong och bilarna kommer att förändras avsevärt.

– Även om bilens filosofi ändras så kommer det att vara till stor hjälp hur man tar sig an en tävlingshelg och hur man hanterar den. Utöver detta kommer han att passa in perfekt i den mentalitet vi har. Jag är övertygad om att det här blir bra, säger Vasseur.

Diskussion om artikeln