Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Avslöjade KHL-klubben Finlands OS-målvakt? Lejonens GM: "Vi har skickat en lista på aktuella spelare"

Harri Säteri räddar skott i landslaget.

Jukka Jalonen presenterar sin Lejontrupp till OS den 20 januari men redan nu har två KHL-klubbar gett ett smakprov på vad som kan vänta. Lejonens GM Jere Lehtinen menar ändå att inget ännu är klart.

Det blir som bekant inga NHL-spelare i OS och därför har Finlands förbundskapten Jukka Jalonen tvingats tänka om inför laguttagningen. Truppen kommer i stället att bestå av spelare som håller till i Europa.

Förra veckan lät Jalonen förstå att han redan valt ut några spelare till OS, men vill ändå vänta med namnen tills truppen officiellt presenteras.

Det ska ske den 20 januari men det verkar som att KHL-klubben Sibir Novosibirsk inte orkar vänta.

”Våra olympier” skriver klubben på Twitter där man har en bild på Harri Säteri, Michal Cajkovsky och Nick Shore.

Salavat Julajev Ufa har i sin tur publicerat en bild där man skriver att klubbens finländska trio Markus Granlund, Teemu Hartikainen och Sakari Manninen är kandidater till OS-laget.

Enligt Lejonens GM Jere Lehtinen är inget ännu klart.

– Vi har skickat en lista på aktuella spelare till klubbarna. Det här är normal praxis även inför EHT-turneringar. Listan skulle skickas till klubbarna tre veckor före OS börjar.

– OS-laget väljs den 20 januari och tills dess är alla aktuella. Ryska klubbar har tidigare haft bråttom att berätta om val trots att det bara handlat om kandidater, säger Lehtinen till Iltalehti.