Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Damernas skidskyttestafett med fascinerande laguppställningar

Uppdaterad 14.01.2022 15:30.
1 h+

Då många tunga namn inte finns med i eftermiddagens stafett är det bäddat för överraskningar. Frankrike, Belarus och Ryssland går ut som förhandsfavoriter.

Trots att Sverige tävlar utan systrarna Elvira och Hanna Öberg står mycket på spel. Två OS-platser finns att fylla i det svenska laget och tre damer kämpar om de två platserna.

Johanna Skottheim, Mona Brorsson och Stina Nilsson åker alla i dagens stafett, som därmed får status som OS-kval. På grund av att systrarna Öberg saknas hör Sverige inte till segerkandidaterna.

Stafettuppställningar

Frankrike
1. Anais Chevalier-Bouchet
2. Chloe Chevalier
3. Justine Braisaz-Bouchet
4. Julia Simon

Sverige
1. Johanna Skottheim
2. Stina Nilsson
3. Mona Brorsson
4. Anna Magnusson

Ryssland
1. Valerija Vasnetcova
4. Svetlana Mironova
3. Irina Kasakevitj
4. Kristina Reztsova

Belarus
1. Irina Leshtjanka
2. Dzinara Alimbekava
3. Jelena Krutjinkina
4. Hanna Sola

Norge
1. Marte Olsbu Røiseland
2. Karoline Knotten
3. Karoline Erdal
4. Ragnhild Remsteinevik

Frankrike, Ryssland och Belarus ser på pappret ut som de starkaste segeraspiranterna. Norge åker utan Tiril Eckhoff och Ingrid Tandrevold och med Marte Olsbu Røiseland på öppningsetappen. Norge kan med starkt skytte blanda sig i toppstriden.

Finland skulle behöva visa att det finns chanser att nå en placering bland de åtta främsta för att ett OS-stafettlag på damsidan skulle bli aktuellt.

Mari Eder, Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen och Erika Jänkä måste tänja sig till sitt yttersta för att klämma in sig bland de tio främsta. Då flera nationer ställer upp med reservbetonade lag borde chansen utnyttjas.

Damernas stafett sänds klockan 15.25 i TV2 och på Arenan.