Hangö Casinos krögare tar över På Kroken i Hangöby hamn
Krögare Timo Ojanaho som har hand om Hangö Casino hyr nu också fiskrestaurangen På Kroken. Han har undertecknat ett treårigt avtal med Svetlana Ekström som ansvarar för restaurangen.
Köksmästare är Joakim Jormanainen som också jobbat på Hangö Casino.
Planen är att öppna restaurangen den 7 februari och kaféet den 25 februari så länge restriktionerna tillåter det. Innan det ska Ojanaho låta göra en lätt ytrenovering i restaurangen och på uteserveringen.
Menyn ska också i fortsättningen vara fisk- och skaldjursbetonad.
Mycket nytt på restaurangfronten
Ojanaho skriver i ett e-postmeddelande till Yle Västnyland att han besökte På Kroken första gången år 2018 och tycker att platsen är fin. Han uppskattar bland annat att restaurangen kan vara öppen året runt.
Ojanaho driver också två restauranger i Nådendal.
Det sker mycket på restaurangfronten i Hangö just nu. Såväl Origo som Hangon Makaronitehdas och Classic Pizza har sålts till börsbolag under de senaste månaderna.
Hangökrögaren Kaj-Eric "Nixu" Knichter konstaterade nyligen i en intervju att det är glädjande att Hangö är en så populär matstad.