Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Carolina studsade tillbaka efter storförlusten – Sebastian Ahos kanon visade vägen mot Vancouver

Uppdaterad 15.01.2022 22:56.
Sebastian Aho tykitti Carolinan johtoon – katso upea ylivoimamaali - Spela upp på Arenan

0–6 i baken mot Columbus nyligen, men när Carolina Hurricanes mötte Vancouver Canucks gick laget inte på en ny mina. Sebastian Aho gjorde det första målet för Carolina som till slut tog en tämligen klar seger.

Carolina Hurricanes gick inte riktigt att känna igen för några dagar sedan då laget gick på säsongens största förlust. Men Hurricanes repade sig snabbt från den matchen, och i kväll var det gamla vanliga ”Canes” på isen då Vancouver kom på besök.

Sebastian Aho visade vägen för Carolina i den första perioden. Åtta minuter in i matchen gjorde han 1–0 i numerärt överläge.

Teuvo Teräväinen hittade Aho som sköt direkt och kanonskottet gick in bakom Thatcher Demko i gästernas mål.

– Vi var redo direkt när matchen började. Vi spelade bra i powerplay och det var skönt att pucken gick in.

– Det finns en orsak att vissa spelar i numerärt överläge och då passningen kommer så gäller det att sätta in pucken, säger Aho i den första periodpausen till Bally Sports.

Två snabba mål i andra perioden

Bo Horvat kvitterade några minuter senare men i början av den andra perioden kopplade Carolina greppet om matchen. Vincent Trocheck gjorde 2–1 och Martin Necas ökade på till 3–1.

Vancouver spelade inte dåligt i matchen men laget hade inget att sätta emot Carolina. Och ännu motigare blev det i början av sista perioden. Då styrde Steve Lorentz in 4–1 som blev slutresultatet.

Carolinas seger kunde ha varit större. Några minuter efter Lorentz mål bommade Necas öppet mål efter strålande samarbete med Andrej Svetjnikov.

I lördagskvällens andra tidiga match besegrade Boston Nashville med 4–3 efter förlängning. Juuse Saros gjorde 39 räddningar i Nashvilles mål.

Taylor Hall petade in segermålet i förlängningen. Urho Vaakanainen noterades för en assist vid målet. Erik Haula fick en passningspoäng vid Bostons andra mål i matchen.

Resultat:

Carolina – Vancouver 4–1
CAR: Sebastian Aho 1+0, +/-0, 16.17
CAR: Jesperi Kotkaniemi 0+0, +/-0, 10.20
CAR: Teuvo Teräväinen 0+1, +/-0, 15.20
VAN: Juho Lammikko 0+0, +/-0, 12.32

Boston – Nashville 4–3 efter förlängning
BOS: Erik Haula 0+1, -1, 13.17
BOS: Urho Vaakanainen 0+1, +2, 21.05
NSH: Eeli Tolvanen 0+0, -1, 21.22
NSH: Mikael Granlund 0+0, +/-0, 22.58
NSH: Juuse Saros 39/43 räddningar

Bildkälla: Viaplay