Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Novak Djokovic utvisas från Australien – den besvikna tennisstjärnan accepterar beslutet

Uppdaterad 16.01.2022 11:05.
Novak Djokovic lämnar hotellet, där han tillbringat de senaste dagarna, i en bil.
Bildtext Novak Djokovic lämnar hotellet, där han tillbringat de senaste dagarna, i en bil.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Tennissspelaren Novak Djokovic har varit i Australien i elva dagar, men tvingas nu sätta sig på flyget hem. Det beskedet levererade en federal domstol på söndagsmorgonen.

Vaccinkritikern Novak Djokovics vara eller icke vara har varit en stor snackis under den senaste veckan. Djokovic, som inte uppges vara vaccinerad mot covid-19, har sysselsatt såväl politiker som jurister, men även journalister, under den senaste veckan.

Från början var det tänkt att Djokovic skulle försvara sin titel i Australien Open med hjälp av dispens, men på fredagen levererade Australiens migrationsminister Alex Hawke beskedet att Djokovic nekas visum.

Djokovics läger valde att överklaga beslutet, men en enhällig federal domstol bestämde på söndagsmorgonen att beslutet står fast.

Jag kommer att samarbeta med myndigheterna

I ett utlåtande uppger Djokovic att han är "otroligt besviken" men att han accepterar beslutet.

– Jag kommer att samarbeta med myndigheterna för att lämna landet. Jag hoppas att vi alla nu kan fokusera på spelet och turneringen som jag älskar, säger Djokovic.

Den förstaseedade serben har varit i Australien i elva dagar och skulle inleda sin turnering med en match natten till måndag.

Källa: AFP

Artikeln kompletterad söndagen den 16 januari klockan 10.48 med Djokovics kommentarer. Samtidigt uppdaterades rubriken.