Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Storlöftet Brad Lambert lämnar JYP – återvänder till klubben från junioråren

Från 2022
Uppdaterad 17.01.2022 13:39.
Brad Lambert spelar ishockey.
Bildtext Brad Lambert och JYP har rivit kontraktet.
Bild: Vesa Pöppönen / AOP

Det 18-årige storlöftet Brad Lambert lämnar JYP i ishockeyligan. Enligt klubben är Lambert själv initiativtagare till uppbrottet. Lambert flyttar till Pelicans från Lahtis där han spelade som junior.

Kontraktet sträcker sig till slutet av säsongen.

Lambert har spelat 70 ligamatcher för JYP och noterats för nio mål och tolv assist. Under denna säsong har han endast noterats för två mål och fyra assist på 24 matcher.

Lambert har i några månader sökt en ny klubb, men återvänder nu till Lahtisklubben Pelicans där han spelade som junior. Pelicans fick ett stort behov att förstärka sina toppkedjor framför allt efter att Jiri Smejkal blev aktuell för OS.

– Jag är väldigt nöjd över att få återvända hem. Pelicans behövde en spelare och för mig själv är detta en bra möjlighet. Fint att få hjälpa fostrarföreningen att nå långt under våren, kommenterar Lambert på Pelicans webbplats.

– Lambert är en väldigt bra ung ishockeyspelare som medför kvalitet till laget, framför allt i speciallägen och i anfallsspelet. En begåvad och kunnig spelare som är på väg starkt framåt i karriären. Speciellt fint är det att vi får en Lahtisspelare som förstärker truppen, kommenterar Pelicans chefstränare Tommi Niemelä.

Lambert gjorde ett starkt intryck i junior-VM kring nyåret innan tävlingarna avbröts på grund av pandemin. I VM-tävlingarna stod han för fem poäng på två matcher. Ishockeyscouter tippar att Lambert kommer att reserveras av en NHL-klubb under första omgången i NHL-draften nästa sommar.

Brad Lambert spelar ishockey.
Bildtext Lambert hör till de största finländska ishockeylöftena.
Bild: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

JYP som haft en tung säsong i ishockeyligan ligger på sista plats i tabellen. Klubben kommenterade rivningen av kontraktet väldigt kortfattat.

– JYP tackar Lambert för insatsen han gjort för klubben, och önskar honom lycka och framgång i fortsättningen, skriver klubben på sin webbplats.