Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Emil Ruusuvuori förlorade i Australian Open – slogs ut i thriller av kanadensisk världsstjärna

Uppdaterad 18.01.2022 10:36.
Emil Ruusuvuori
Bildtext Emil Ruusuvuori stod för en bragd.
Bild: Lehtikuva

Finlands tennisetta Emil Ruusuvuori kämpade tappert men fick se sig besegrad i öppningsomgången av Australian Open. Kanadas nionde seedade Felix Auger-Aliassime besegrade Ruusuvuori med 3–2 i set.

Siffrorna skrevs 6–4, 0–6, 3–6, 6–3, 6–4 till kanadensaren.

Ruusuvuori, som visat toppform de senaste veckorna, var nära att ta en verkligt meriterande seger. Finländaren ledde matchen med 2–1 i set, men tappade till slut segern till den kanadensiske förhandsfavoriten.

Ruusuvuori tappade första set med 4–6 men samlade sig snabbt till andra set som han vann med klara 6–0. I tredje set lyckades Ruusuvuori med break i ett slitsamt 24 minuter långt game vilket ledde till att han kunde serva hem setet med 6–3.

Under slutet av matchen visade ändå Auger-Aliassime sin klass och spelade hem de två sista seten med 6–3, 6–4. Matchen tog tre timmar och 40 minuter.

Den 22-årige Ruusuvuori hade tre serveäss och gjorde ett dubbelfel. Auger-Aliassime noterades för åtta serveäss och sju dubbelfel.

Auger-Aliassime är därmed klar för andra omgången där han möter vinnaren i matchen mellan Alejandro Davidovich Fokina från Spanien och Australiens Alex Bolt.

Felix Auger-Aliassime
Bildtext Felix Auger-Aliassime fick slita hårt för segern.
Bild: Lehtikuva

21-årige Auger-Aliassime steg förra året till de främsta spelarna i världen då han nådde semifinalen i US Open, kvartsfinalen i Wimbledon och fjärde omgången i Australian Open. På världsrankningen ligger han på en nionde plats.