Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Pyttis kommundirektör Jouni Eho har sagt upp sig – börjar jobba som vd på Redstone Aero

Från 2022
Jouni Eho.
Bildtext Jouni Eho hann jobba som kommundirektör i Pyttis i drygt tre år. Arkivbild.
Bild: Yle/Sofia Strömgård

Jouni Eho har hunnit jobba som kommundirektör i Pyttis i drygt tre år. Hans avskedsansökan behandlas på kommunstyrelsens följande möte.

Pyttis kommun skriver i ett pressmeddelande att Eho har sagt upp sig för att i stället börja jobba som vd för Redstone Aero som driver och utvecklar verksamheten på Pyttis flygplats, Helsinki East Aerodrome.

Eho började jobba som kommundirektör i Pyttis i slutet av 2018 och kommunstyrelsen behandlar hans avskedsansökan den 7 februari.

Eho vill fortsätta jobba för Pyttis väl

Jouni Eho säger i pressmeddelandet att de senaste dryga tre åren har varit en fantastisk tid för honom karriärmässigt.

"Tillsammans med de förtroendavalda har vi lyckats lägga upp och förverkliga en ambitiös strategi i utmanande förhållanden. Nu är Pyttis på kartan", säger Eho.

"Många saker har gått framåt. Kommunens ekonomi är i gott skick och kommunen intresserar inflyttare. Jag vill rikta ett varmt tack till Pyttis personal, förtroendvalda och kommuninvånare för ett gott samarbete."

Eho säger att han är glad över att han får fortsätta jobba för Pyttis väl också på sin nya post.

"Efter Googles investeringsbeslut tycker jag att Helsinki East Aerodrome är ett av de mest intressanta näringslivsprojekten i Kotka–Fredrikshamn-området och jag är väldigt bunden till att föra det vidare som vd."

Kommunstyrelsens ordförande önskar lycka till

Pyttis kommunstyrelseordförande Toni Vanhala (Saml) gratulerar Eho till det nya jobbet och önskar honom framgång. Samtidigt medger Vanhala att han också är lite förtretad över att kommundirektören lämnar sin post.

"Vi skulle gärna ha behållit Jouni längre. Det är ändå fint att han fortsätter på en betydande post och leder kommunens viktigaste näringslivsprojekt", säger Vanhala i ett pressmeddelande. "Han har lyft kommunen på kartan och ska ha tack för det."

Pyttis kommunstyrelse inleder processen med att söka ny kommundirektör redan den 31 januari. Tanken är att rekryteringen börjar genast.