Hoppa till huvudinnehåll

Sport

IFK Mariehamn förstärker truppen med erfaren back från FC Lahti

Jean-Christophe Coubronne
Bildtext Jean-Christophe Coubronne till IFK Mariehamn.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

IFK Mariehamn fortsätter lagbygget inför ligasäsongen med att förstärka försvaret. Klubben har gjort klart med ett ytterligare nyförvärv i och med att Jean-Christophe Coubronne skrivit på ett ettårskontrakt med Grönvitt.

Jean-Christophe Coubronne är en högerback som även kan spela på andra positioner i försvaret. Han har spelat i FC Lahti de senaste tre säsongerna och i Lahtiströjan spelat 60-talet matcher i ligan.

Coubronne kom till Finland inför säsongen 2018 och spelade då 20-talet matcher för KTP under sin debutsäsong och flyttade därefter inför 2019 till FC Lahti. Före sin tid i Finland har den nu 32-årige franske medborgaren Coubronne fostrats i franska FC Sochaux och sedan spelat för klubbar i Italien och Portugal.

– Jag är glad att få komma till IFK Mariehamn, det är en ny utmaning för mig. Mitt mål är att kunna bidra med min erfarenhet och att göra mitt bästa både på och utanför planen. Jag ser mycket fram emot att komma i gång med träningar och matcher med laget och att få uppleva en säsongen fylld av spänning och känslor med mina nya lagkamrater, tränarteamet och alla IFK Mariehamns supportrar, säger Coubronne.

IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson välkomnar ligarutinen som Coubronne tar med sig till Åland.

– Han är en spelskicklig försvarare som är skolad i Frankrike, Italien och Portugal. Under sin tid i FC Lahti spelade han med Timi Lahti så de känner varandra väl sen den tiden och nu återförenas de hos oss. Vi hoppas och tror att de kan vara med och bidra till att bygga upp ett starkt försvarsspel i laget inför kommande säsong, säger Mattsson.

Källa: IFK Mariehamns pressmeddelande