Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Harri Heliövaara och Lloyd Glasspool avancerade i Australian Open – ställs mot tufft motstånd i andra omgången

Harri Heliövaara.
Bildtext Harri Heliövaara avancerade i herrdubbeln.
Bild: Lehtikuva

Harri Heliövaara har tillsammans med sin brittiske dubbelpartner Lloyd Glasspool avancerat till andra omgången i årets första grand slam-turnering Australian Open.

Heliövaara och Glasspool mötte argentinaren Federico Coria och spanjoren Albert Ramos-Vinolas i den första omgången. Det finländsk-brittiska paret var klart bättre och vann matchen i två raka set med siffrorna 6–3, 6–3.

Matchen var över på exakt en timme.

I den andra omgången blir motståndet klart tuffare. Heliövaara och Glasspool ställs då mot det åttondeseedade paret Jamie Murray från Storbritannien och Bruno Soares från Brasilien.

Heliövaara har tidigare framgångar i Australian Open från junioråren. Han vann dubbeln i pojkklassen tillsammans med britten Graeme Dyce 2007. Senast Heliövaara spelat i Australian Open var för tio år sedan i kvalet till herrarnas singel.

Tillsammans med Lloyd Glasspool tog Heliövaara under förra året sin första turneringsseger på ATP-touren. Paret vann herrdubbeln i Marseille i mars 2021.

I herrdubbeln i Australian Open är paret Nikola Mektic och Mate Pavic från Kroatien seedat som nummer ett i turneringen.