Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lugnande besked för isdansparet med OS runt hörnet – Juulia Turkkilas coronatest nu negativt: "Behöver inte stressa längre"

Isdansarna Juulia Turkkila och Matthias Versluis på is.
Bild: © Nina Kellokoski, Finlands Konståkningsförbund

Juulia Turkkila och Matthias Versluis får förbereda sig för OS som planerat. Turkkilas coronatest är inte längre positivt. Jag ser verkligen fram emot OS, säger Turkkila.

Det var tänkt att Juulia Turkkila och Matthias Versluis skulle ha tävlat i EM förra veckan, men isdansparet missade mästerskapet på grund av att Turkkilas PRC-test var positivt. Turkkila hade smittats av coronaviruset i slutet av december.

Nu har paret fått ett lugnande besked med drygt två veckor kvar till OS i Peking.

– Äntligen kom ett negativt resultat. Det är en lättnad. Nu behöver vi inte stressa längre, säger Turkkila till Yle Urheilu.

Turkkila och Versluis blir Finlands första isdanspar i OS på 28 år, men för att de ska kunna resa till Peking måste de uppvisa två negativa PRC-test före avfärd.

Att missa EM förra veckan var ett tungt bakslag för paret eftersom det var den sista högklassiga tävlingen före OS.

Turkkilas negativa test betyder ändå att de nu kan fortsätta med sina förberedelser inför OS.

– Nu tränar vi enligt planen. Jag ser verkligen fram emot OS. Naturligtvis måste man fortfarande vara försiktig och undvika människor. Risken att jag ska bli sjuk är nu mindre men man måste ändå vara försiktig, säger hon.