Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lauri Markkanen glödhet på parketten – men Cavaliers segersvit bröts i finländarens forna hemstad

Från 2022
Uppdaterad 20.01.2022 11:20.
Lauri Markkanen jublar.
Bildtext Lauri Markkanen spelade 32 minuter i matchen.
Bild: Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports/AOP

Lauri Markkanen glänste när Cleveland Cavaliers gästade Chicago. Finländaren stod för 28 poäng, nytt poängrekord för säsongen, men det räckte inte. Bulls bröt Cavaliers fem matcher långa segersvit med siffrorna 117–104.

Lauri Markkanens Cleveland Cavaliers klassades inför säsongen som ett bottenlag och få trodde att de skulle ha en chans att nå slutspel. Men Cavaliers har överraskat de flesta och ligger nu på en sjätte plats i tabellen i östra konferensen.

Cavaliers hemmabesegrade det skadedrabbade topplaget Chicago Bulls i december med 115–92 och inför returmötet hade laget bra flyt med fem raka segrar. Bulls däremot hade fyra förluster i bagaget och låg på en delad första plats i tabellen.

Lauri Markkanen, som hittills har snittat endast 13,3 poäng per match den här säsongen, hittade rätt i sin forna hemma-arena och satte säsongsbästa 28 poäng, 7 returer. Markkanen spelade 32 minuter och satte 9 bollar av 14 och gjorde ett par snygga dunkar, som den här i tweeten nedan.

Markkanen som gjorde sin första match i Chicago efter trejden till Cleveland, lyckades ta fem trepoängare i matchen och tog upp Cleveland i ledning med 103–102, men Bulls hämtade sig snabbt.

Trots att Markkanen själv poängmässigt gjorde sin bästa match den här säsongen, så var han inte helt nöjd med lagets prestation som helhet.

– Ett bra lag och de är värda segern. Varje gång vi kom nära gjorde vi små fel som öppnade upp för dem, konstaterade Lauri Markkanen vid presskonferensen efter matchen.

Bulls toppar tabellen i den östra konferensen, Cleveland Cavaliers ligger på en sjätte plats. Laget möter västra konferensens bottenlag Oklahoma City Thunders i helgen.

Resultat

Chicago Bulls–Cleveland Cavaliers 117–104

CLE Markkanen 28 poäng, speltid 32:33

Diskussion om artikeln