Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Skidskyttarna filar OS-formen i Anterselva – Tero Seppälä kan säkra plats i masstarten i OS

Uppdaterad 20.01.2022 15:11.
Världscupen i skidskytte i Anterselva, herrarnas normaldistans (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Världscupen i skidskytte är inne på den sista tävlingsveckan innan OS. I Anterselva, Italien tävlas det på hög höjd, precis som i OS. Nu ges en fingervisning om vem som är i form. Tero Seppälä jagar karriärens bästa placering i distansloppet.

Tero Seppäläs fina prestationer har väckt små förhoppningar om framgång även i de olympiska spåren i Peking. I torsdagens distanslopp kan Seppälä med sitt säkra skytte igen finnas högt uppe i resultatlistorna.

Seppäläs bästa placering på distanslopp är en 19:e plats från Anterselva i fjol. Den placeringen kan han förbättra även utan att göra en panginsats.

Under tävlingsveckan står också en plats i masstarten i OS på spel. De femton främsta i världscupen får automatiskt åka OS-masstarten. Seppälä ligger för tillfället just femtonde.

Nu när norrmännen igen är tillbaka i tävlingsspåren och de svenska herrarna saknas så är Sturla Lægreid förhandsfavorit. Norrmannen har åkt fyra distanslopp i karriären, vunnit tre och blivit en gång tvåa. Han kommer att vara svårslagen även idag.

Men i distansloppet handlar mycket om skyttet. Den som skjuter prickfritt brukar placera sig högt i resultaten. De säkert skjutande ryska åkarna med Loginov i spetsen och Anton Smolski, Belarus, har chans att utmana Lægreid. Fransmannen Quentin Fillon Maillet är i grym form och trots att distansloppet inte är hans favoritlopp så är han att räkna med.

Kl. 15.05 Världscupen i skidskytte, distanslopp herrar 20 km

Kommentator: Magnus Eklöv