Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Coronakaos i handbolls-EM för herrar – hela 99 konstaterade och bekräftade fall i EM-trupperna

Från 2022
Patrick Zieker knyter sina skosnören
Bildtext Tyska EM-truppen har drabbats hårt av Covid-19.
Bild: imago images/wolf-sportfoto/ All Over Press

Handbolls-EM för herrar har drabbats hårt av Covid-19. Sverige, som ska möta Ryssland i dag har tre spelare isolerade. Tyskland har 12. SVT:s expert rasar: "Det är inte klokt att man genomför det här."

Coronakaoset är ett faktum i herrarnas handbolls-EM i Ungern och Slovakien. Hittills har 99 personer bekräftats smittade.

Så sent som i går testade ytterligare tre tyska spelare positivt. Det betyder att Tyskland nu saknar dussinet spelare, men de väljer ändå att fortsätta turneringen. Tyska handbollsförbundet skriver på sin webbplats att man har diskuterat med samtliga parter och beslutat att ta ansvar för att fortsätta turneringen ut.

Tyska handbollsförbundet uppger också att man har ansökt om att kvällens match mot Spanien ska flyttas. Dessutom kallas Lukas Stutzke, David Schmidt och Tobias Reichmann in som ersättare.

SVT:s expert: "Det här blir inget värdigt mästerskap"

Sverige som ska möta Ryssland i huvudrundan i kväll har tre nyckelspelare isolerade: Max Darj, Daniel Pettersson och Niclas Ekberg och SVT:s expert Magnus Grahn är rasande.

– Hela detta EM får ett löjets skimmer över sig, ryter han på SVT:s webbplats.

Redan innan EM var flera länder skeptiska till förhållandena, då EM inte spelades i en riktig bubbla, trots att smittspridningen var extremt hög i Europa.

– Det blir en extremt sportslig orättvisa. Det är inte klokt att man genomför det här. Jag står fast vid att det här mästerskapet skulle flyttats, säger SVT:s expert Magnus Grahn.

Grahn jämför EM i handboll med JVM där arrangörerna valde att avbryta turneringen. Han tycker att man nu borde göra likadant med herrarnas EM-turnering.

– Jag tycker att det här blir inget värdigt mästerskap. Mästaren som kommer att koras, kommer de verkligen känna en tillfredställelse?

I gruppsepelet har Sverige spelat oavgjort mot Tjeckien, förlorat mot Spanien och vunnit mot Bosnien & Hercegovina.

Diskussion om artikeln