Hoppa till huvudinnehåll

Sport

SIF hade knappt spelare på bänken i derbyt mot BK-46 – Karislaget tog jätteseger i årets första match, gipsad Rönnberg saknades

BK-46 firar seger.
Bildtext BK-46 har vunnit elva av tretton matcher i grundserien.
Bild: Kalle Parkkinen/Newspix24/Handbollsförbundet

Toppen mot botten – då var det inget snack om saken i handbollsderbyt i Sjundeå. BK-46 slog ett SIF som knappt hade spelare på bänken.

Herrligan i handboll är tillbaka efter en månads matchpaus. Sett till förutsättningarna inför lördagens möte i Sjundeå hade SIF troligen tagit matchledigt ett tag till utan att protestera.

Nio spelare i matchtruppen till ett derby mot BK-46 är på tok för lite. Det syntes också på planen.

Topplaget BK-46 hade alldeles oavsett varit storfavorit. Nu var det kattens lek med råtta. 17–3 efter dryga tjugo minuters spel säger allt om styrkeförhållandena.

– Vi har väl 18–19 spelare i truppen. Nu var tio stycken borta. Inte speciellt lyckat. Det var tur att vi inte fick fler skador och nu hoppas jag att det inte blir fler sjukdomsfall, säger tränaren Marcus Sjöstedt till Yle Sporten.

En mix av coronasmitta, influensa och skador plågar SIF just nu.

– Första målet för resten av säsongen är att få så många som möjligt tillgängliga. Det gäller att komma förbi det. Tre stycken är borträknade med skador, säger Sjöstedt som var mest nöjd med att SIF lyckades höja sig efter paus.

Rönnberg borta med gips

Betydligt bredare matchtrupp för BK-46 i derbyt – men ett bortfall på bänken. Tränaren Andreas Rönnberg opererade sig i går och är gipsad. Då fick Timo Oksanen ta över ansvaret på bänken.

– Det krävdes inga större taktiska drag i dag. Det var bara att låta det flyta på, säger Oksanen till Yle Sporten.

– Det var bra att vi kunde ge alla speltid och undvika skador.

Hela BK-46-truppen var i karantän i slutet av förra året. Nu är största delen av spelarna på benen och bland annat fanns tunga pjäserna Nico Rönnberg, Jac Karlsson och Oscar Kihlstedt på nio meter.

– Bra att vi är i gång igen. Nu återstår bara viktiga matcher den här säsongen, säger Oksanen.

Tätstriden i handbollsligan

"Topp två är målet"

I tabelltoppen är det inga överraskningar: Dicken, BK-46 och Cocks är tättrio.

Lagen har en match kvar i grundserien: Dicken och BK-46 möts i Karis nästa helg, Cocks avslutar mot HC Tallinn i Estland den 2 februari.

– Topp två är vårt mål. Matchen mot Dicken avgör rätt långt placeringen i grundserien, säger Oksanen.

Efter avslutad grundserie är tanken att cupfinalen BK-46–Cocks spelas i Karis den 5 februari.

– Vi tar gärna tredje raka cuptiteln.

Herrarnas handbollsliga

SIF–BK-46 22–37 (8–21)

SIF: Benjamin Peitsaro 9, Vincent Voutilainen 4, Artur Ekman 4, Gustav Svanbäck 2, Daniel Walander 1, Niklas Sillman 1, Joonas Ahola 1.

BK-46: Jonathan Ekman 8, Linus Sjöman 6, Nico Rönnberg 5, Markus Viitkar 4, Oliver Nordlund 3, Albert Lindholm 3. Oscar Kihlstedt 3, Miska Henriksson 3, Jonathan Roos 1, Jac Karlsson 1.