Hoppa till huvudinnehåll

Sport

PL-lördagens snackisar: Drönare såg till att halvek tog 71 minuter i London, spelare träffad av flaska i Liverpool och United räddat av godkänt stopptidsmål i Manchester

Från 2022
Uppdaterad 22.01.2022 21:25.
Marcus Rashford och Diogo Dalot firar mål.
Bildtext Marcus Rashford och Diogo Dalot fick ett sent firande i Manchester.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Manchester United avgjorde i sista anfallet. Ändå var storklubbens sena mål inte lördagens mest anmärkningsvärda händelse i Premier League. "Drönarattacken" i Brentford–Wolverhampton avbröt spelet.

28 minuter in i eftermiddagens Premier League-match mellan Brentford och Wolverhampton stoppades spelet i London.

Orsaken?

Mitt i halvleken upptäcktes en drönare som flög ovanför arenan. Det ledde till att domaren i matchen avbröt spelet och spelarna lämnade planen.

Den okända drönaren ansågs vara en säkerhetsrisk. En möjlig anledning till det här var att Brentfords hemmaarena i London ligger nära flygplatsen Heathrow.

Rätt snabbt rapporterade engelska medier att en helikopter var på väg mot arenan för att försöka reda upp det hela. Absurt, slog engelska direktrapporteringar fast.

"Arenans speaker ger oss en uppdatering… Skyll inte på oss, domaren, Premier League. Skyll på drönaren. Jag har hört allt nu", konstaterade Sky Sports.

Till slut försvann drönaren och totalt pågick den första halvleken i 71 minuter med pausen inräknad, men den förblev mållös.

Efter paus öppnade Joao Moutinho omgående målskyttet. Ivan Toney kvitterade för Brentford, men Ruben Neves avgjorde med drygt tio minuter till slutet.

2–1 till Wolves i en match som utöver "drönarattacken" också innehöll en utvisning som drogs tillbaka, teknikproblem för domaren, bortdömt Wolvesmål på stopptid och huvudskador. Dessutom byttes Marcus Forss in i slutminuterna.

Uniteds mål i VAR-rummet

Mer normal match med tunga insatser på Old Trafford. Tabellkonkurrenterna Manchester United och West Ham möttes i en dust som verkligen inte går till historieböckerna för sin fina fotboll.

United fortsatte att treva i spelet, men fick med sig resultatet. Stopptid på klockan – då rakade Marcus Rashford in 1–0 i tom kasse. Målet vevades i VAR-rummet, framspelaren Edinson Cavani var på vippen att stå i offside men målet godkändes.

– Jag visste att jag inte var offside. Och det kändes som ett godkänt mål, säger Rashford i engelsk tv.

En väldigt stor match, det kan vara tre tunga poäng. Vi måste använda det här som energi

Marcus Rashford

Hårt kritiserade United slingrade sig ur den värsta kritiken tack vare stopptidsmålet. Samtidigt är United, åtminstone för stunden, uppe som fyra i tabellen.

– En väldigt stor match, det kan vara tre tunga poäng. Vi måste använda det här som energi.

"Träffade mig rakt i huvudet"

I Liverpool gjorde Evertons supportrar bort sig på Goodison. I samband med Aston Villas 1–0-mål kastade någon in en flaska som träffade Lucas Digne och Matty Cash.

– Det var galet. Flaskan träffade mig rakt i huvudet, säger Cash till engelsk press.

Nyligen flyttade Digne från Everton till Aston Villa – och det kopplas onekligen ihop med dagens händelse.

Efter matchen uppger engelska medier att polisen har arresterat en Evertonsupporter för att ha kastat flaskan. Klubben och polisen lyckades identifiera den skyldiga med hjälp av kameraövervakningen på arenan.

– Helt fel att göra så, konstaterade Evertons tränare Duncan Ferguson kort och koncist.

Ferguson har tagit över ett Everton i kris. Laget är byggt för mycket mer än en bottenstrid, men just nu är det en strid för nytt kontrakt som gäller. Lagen bakom har dessutom närmat sig: Norwich slog Watford i fredags kväll, Newcastle tog full pott mot Leeds i dag.

Premier League

Everton–Aston Villa 0–1
45+3' Emiliano Buendia 0–1

Brentford–Wolverhampton 1–2
48' Joao Moutinho 0–1
71' Ivan Toney 1–1
78' Ruben Neves 1–2

Leeds–Newcastle 0–1
75' Jonjo Shelvey 0–1

Manchester United–West Ham 1–0
90+3' Marcus Rashford 1–0

Southampton–Manchester City 1–1 (1–0)
7' Kyle Walker-Peters 1–0
65' Aymeric Laporte 1–1

Diskussion om artikeln