Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Barkov gjorde turligt mål och nådde ny milstolpe – Florida åkte på överraskande förlust mot bottenlag

Från 2022
Uppdaterad 24.01.2022 09:02.
Barkov tasoitti Jets-pelin 3–3:een - Spela upp på Arenan

Toppen mot botten i NHL kan väl bara sluta på ett sätt? Inte om man heter Seattle Kraken. Seattle överraskade stort då man besegrade Florida Panthers i nattens omgång.

NHL:s senaste expansionslag Seattle Kraken har inte varit något lätt motståndare för Florida Panthers. I klubbarnas första möte i november vann Kraken med 4–1 och den segern följde man upp med en ny triumf i natt.

Seattle låg under med 0–1 efter 20 minuter men i den andra perioden gick laget fram till en 3–1-ledning. Lagets andra och tredje fullträff kom inom loppet av 17 sekunder i mitten av matchen.

Men Seattles ledning höll inte speciellt länge. Några minuter senare reducerade Jonathan Huberdeau i powerplay och sedan satte Aleksander Barkov in kvitteringen.

Barkov fick en assist vid Huberdeaus mål och det var hans 300:e passningspoäng i NHL. Floridas lagkapten är näst bäst i klubbens historia i antalet passningspoäng efter just Huberdeau.

Finländarens mål kom i sin tur på ett lite turligt sätt. Barkovs skott tog på Yanni Gourde, pucken flög sedan i en båge över målvakten Philipp Grubauer och gick in i mål via ribban.

Oavgjort efter 40 minuter bäddade för en högintressant sista period, och spännande blev det in i det sista. Mason Appleton gav Seattle ledningen med 4–3 tidigt i den sista perioden och Florida tvingades jaga.

I slutet av matchen spelade Panthers utan målvakt i nästan två minuter men utan resultat. Närmast en kvittering kom Anthony Duclair som brände ett jätteläge då drygt 30 sekunder återstod av matchen.

Och då Panthers inte förvaltade sina chanser kunde Seattle avgöra i tom bur. Calle Järnkrok satte in 5–3 för Seattle som nu vunnit tre av sina fyra senaste matcher.

– Vi måste var fysiskt och mentalt redo i början av matcher. Vi har vunnit tidigare då vi kanske inte spelat på rätt sätt. Från och med nästa match måste vi vara redo direkt från det första bytet, säger Barkov på presskonferensen efter matchen.

Kapanen bakom Pittsburghs vändning

Pittsburgh Penguins hamnade i ett svårt läge i matchen mot Winnipeg. Efter två perioder ledde gästande Winnipeg med 2–0.

Men Pittsburgh kom tillbaka och gjorde två mål på nio sekunder i den sista perioden. Först styrde Kasperi Kapanen in reduceringen och i följande anfall kvitterade Jeff Carter.

Matchen gick sedan till straffar där Sidney Crosby avgjorde för Pittsburgh.

– Vi hade många lägen i matchen men de två första perioderna var inte våra bästa. När vi fick in det första målet var det en stor lättnad för oss, säger Kapanen efter segern.

Kasperi Kapanen teki maalin luistimellaan - Spela upp på Arenan

Resultat:

Pittsburgh – Winnipeg 3–2 efter straffar
PIT: Kasperi Kapanen 1+0, +1, 18.07
WPG: Kristian Vesalainen 0+0, +/-0, 8.20

Columbus – Ottawa 1–2
CBJ: Patrik Laine 0+0, -1, 17.31

New Jersey – Los Angeles 2–3
NJD: Janne Kuokkanen 0+0, +/-0, 11.28
LAK: Olli Määttä 0+0, +1, 21.16

Seattle – Florida 5–3
FLA: Aleksander Barkov 1+1, -2, 20.56
FLA: Anton Lundell 0+0, -1, 13.48
FLA: Eetu Luostarinen 0+0, +/-0, 12.08

Vancouver – St. Louis 1–3
VAN: Juho Lammikko 0+0, +/-0, 16.01
STL: Niko Mikkola 0+0, +/-0, 19.09
STL: Ville Husso 38/39 räddningar

Bildkälla: Viaplay

Diskussion om artikeln