Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatan Ibrahimovic utgick skadad i stormötet – tränaren: "Kände smärta i hälsenan, skyllde på planen"

Från 2022
Zlatan Ibrahimovic.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic spelade bara 27 minuter mot Juventus.
Bild: /All Over Press

Det blev bara 27 minuter på planen för Zlatan Ibrahimovic i söndagens stormöte mellan AC Milan och Juventus. Ibrahimovic haltade av planen på grund av en skada. Vi ska hoppas att han kan återhämta sig under de kommande dagarna, säger Milans tränare.

Zlatan Ibrahimovic har haft en del skadebekymmer de senaste åren, och nu kommer nya oroväckande bilder från Italien. Ibrahimovic startade för Milan mot Juventus men efter 27 minuter tvingades han bryta matchen.

Ibrahimovic signalerade själv för byte och haltade av planen. Enligt Milans tränare Stefano Pioli rör det sig om en skada i hälsenan.

– "Ibra" kände smärta i hälsenan, han skyllde på planen som var väldigt hård. Vi ska hoppas att han kan återhämta sig under de kommande dagarna, säger Pioli enligt Football-Italia.

Ibrahimovic hade problem med en häl under hösten och i december spökade en knäskada för svensken. Han missade också EM i somras på grund av en knäskada.

Zlatan Ibrahimovic sitter på bänken med en ispåse på foten.
Bildtext Ibrahimovic tvingades följa resten av matchen från bänken.
Bild: /All Over Press

Olivier Giroud ersatte Ibrahimovic på topp för Milan och fransmannen hade också den bästa målchansen för laget i matchen som slutade oavgjort 0–0.

– Vi saknade skärpa i straffområdet. Planens skick hjälpte inte heller då vi hade svårt med bollmottagningarna. Vi var tvungna att göra flera beröringar för att få bollen under kontroll, säger Pioli.

Söndagens oavgjorda match gör att Milan ligger trea i Serie A inför derbyt mot Inter i nästa omgång. Inter har fyra poäng mer än Milan.

– Vi visste att matcherna mot Juventus och Inter skulle bli avgörande för vår säsong. Om vi inte besegrar Inter blir säsongen väldigt lik den förra. Vi blev till slut tvåa men riskerade också missa en plats i Champions League, säger Pioli.

Diskussion om artikeln