Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ruusuvuoris överman till kvartsfinal i Australian Open – värmen knäckte Simona Halep: "Kände mig yr"

Från 2022
Uppdaterad 24.01.2022 12:55.
Felix Auger-Aliassime julblar.
Bildtext Felix Auger-Aliassime kommer att spela kvartsfinal i Melbourne.
Bild: Ella Ling/Shutterstock/All Over Press

Felix Auger-Aliassime är framme i sin första kvartsfinal i Australian Open. Världsnian förlorade förstra set mot Marin Cilic men vände sedan till seger. På damsidan blev det respass för Simona Halep i fjärde omgången.

Den andra tennisveckan i Melbourne har börjat och nu är det kvartsfinalplatser som står på spel. I herrarnas singelturnering hade bland annat Rafael Nadal och Matteo Berrettini tidigare säkrat avancemang, och i dag gick både Felix Auger-Aliassime och Daniil Medvedev vidare.

Kanadensaren Auger-Aliassime, som slog ut Emil Ruusuvuori i första omgången, fixade sin kvartsfinalplats efter seger med 3–1 i set mot Marin Cilic.

Cilic vann första set med 6–2 men sedan vände Auger-Aliassime på matchen. Efter 7–6, 6–2 och 7–6 är kanadensaren framme i kvartsfinal för första gången i Melbourne.

– Det här var min första seger över Marin och den kom i ett viktigt skede. Det här ger ännu mer självförtroende.

– Han spelade som en mästare och jag visste att han skulle vara på topp. Jag är otroligt glad över den här segern och speciellt på det sättet som den kom, säger Auger-Aliassime.

Auger-Aliassime ställs mot Daniil Medvedev i kvartsfinalen. Världstvåan gick vidare efter en oväntat tuff match mot den oseedade amerikanen Maxime Cressy i fjärde omgången.

Matchen pågick i tre och en halv timme men till slut stod Medvedev som segrare med 3–1 i set.

Halep utslagen

I damernas singelturnering tog det stopp för Simona Halep i den fjärde omgången. Halep förlorade med 1–2 i set (4–6, 6–3, 4–6) mot Alize Cornet från Frankrike.

Matchen spelades i 32-gradig hetta och det vållade den tvåfaldiga grand slam-vinnaren Halep stora problem.

– Värmen påverkade mig väldigt mycket, jag kände mig yr i första set. Det var väldigt tufft. Alize var lite starkare och därför vann hon. Jag missade en del chanser men jag tar med mig en del positiva saker från den här turneringen, säger Halep.

Cornet kommer att spela i sin första kvartsfinal i Melbourne. I nästa match ställs hon mot Danielle Collins från USA.

– Jag slutade tänka efter 30 minuter. Min hjärna var överbelastad, jag kunde inte se ordentligt och händerna skakade. Men Simona mådde inte så mycket bättre.

– Min resa fortsätter och jag kan knappt tro att det är sant. Det är magiskt, säger Cornet.

Diskussion om artikeln