Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mardrömsbesked för Norge inför OS: Coronaviruset har hittat in i skidlandslaget

Arild Monsen
Bild: STELLA Pictures

Det norska skidlandslaget har fått ett besked som de inte ville ha. Coronaviruset har hittat in i truppen som laddar för OS. En tränare har bekräftats vara smittad.

Det norska skidlandslaget har varit på träningsläger i Seiser Alm den senaste tiden, och när sprinttränaren Arild Monsen återvände till Norge på söndagskvällen var hans coronatest positivt.

– Det här var inte vad vi behövde nu. Det är fruktansvärt tungt för Arild, säger landslagets chefstränare Espen Bjervig till NRK.

Monsen uppges vara symptomfri men kommer nu att följa de karantänsregler som finns i Norge. Enligt den ursprungliga planen skulle han ha rest till Peking på torsdag men han kommer inte med på det första flyget.

Riskerar Klæbo karantän?

Tränarens positiva test kan också få konsekvenser för resten av laget. Tränarkollegan Eirik Myhr Nossum anses i skrivande stund vara den enda som varit i närkontakt, men det postiva testet kan också påverka de aktiva.

Enligt VG riskerar Johannes Høsflot Klæbo karantän om han anses vara närkontakt. Om så är fallet kommer han också att missa det första flyget till Peking.

De aktiva befinner sig fortfarande i Seiser Alm och ska återvända till Norge på onsdag. Åkarna har testat negativt både igår och i dag skriver VG.

Damernas första tävling i OS är den 5 februari och herrarna tävlar dagen därpå.

– Nu jobbar vi hårt. Värsta utfallet är fem dagar i Italien men det går ett nytt flyg den 31 januari så han klarar det, säger Eirik Myhr Nossum om Klæbos situation.